Tatilcilerin 'Beyaz cennet' olarak nitelediği Uludağ'daki otellerde boş yer kalmadı. Yılbaşı tatilinde umduğunu bulamayan tesis sahiplerinin yüzleri, yarı yıl tatiliyle güldü. Otellerin bir biri ardına düzenlediği gençlik festivalleri sayesinde Uludağ cıvıl cıvıl bir görüntüye kavuştu. Festivaller dolayısıyla düzenlenen etkinlikler ve kar üstündeki oyunlar tatilcilerin ilgisini çekiyor. Geceleri otellerdeki konser ve gençlik partilerinde eğlenen tatilcilerin herhangi bir sorun yaşamaması için çeşitli önlemler alınıyor.

Tek kart uygulamasına geçilen kayak pistinde kazaların önlenmesi amacıyla telesiyej direkleri süngerlerle kaplanırken, jandarma da kaybolma olaylarına karşı önlemlerini arttırdı. Uludağ yoluna afişli uyarılar asan jandarma 3 ekip halinde 24 saat aralıksız görev yapıyor.

Uludağ'da konuşlu olan profosyonel eğitimli 3 timden oluşan 15 kişilik jandarma dağ arama kurtarma ekipleri, 2011 yılında dağda 3 kaybolma, 5 mahsur kalma ve pistlerde 307 yaralanma olayına müdahale etti.

Bu arada, dün gece başlayan yağışla zirvedeki kar kalınlığı bir gecede 15 santimetre artarak 2 metreye ulaştı. Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 2, gündüz ise sıfır derece olarak ölçüldüğü Uludağ’da kar yağışının iki gün daha devam edeceği bildirildi.