Gebze'de Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) bulunduğu alanda ve kuzeydeki yamaçlarda kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı. Bu nedenle de dün akşam mesai bitiminde fabrikalarda çıkanlar, servis araçları hareket edemediğinden OSB'nin giriş karısına kadar yürüyüp buraya gelen araçlarla Gebze ilçe merkezine gitti. Birçok çalışan da Gebze'ye yürüyerek gitmek zorunda kaldı. Bu arada dün saat 22.00 sıralarında da kar yağışının devam edeceği bilgileri gelince Kocaeli Valiliği'nce alınan kararla Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova'da ilk ve orta dereceli okullar bugün için tatil edildi.

DİLOVASI'NDA OSB'LERE ARAÇ ÇIKAMADI

Dilovası İlçesi'nin kuzeyinde yaklaşık 10 kilometre ilerde kurulu bulunan Organize Sanayi Bölgelerine giden yolun çok dik olması, ayrıca belediyelerin de tuzlama yapmaması nedeniyle tırlar çıkamadı. Yüze yakın tır ve otomobil bir ara mahsur kaldı. Kayan tırları araç sürücüleri soğuktan donmamak için terketti. Burada kurulu bulunan Organize Sanayi Bölgesi yetkilileri ise, Kuzeyde birkaç OSB bulunduğunu, buraya giden yolun mutlaka uygun hale getirilmesi gerektiğini belirterek, "OSB'lerin bulunduğu alanlarda daha çok kar olmasına rağmen, bizler bakım ve tuzlama yaptığımız için sorun yaşanmadı. Ancak buraya gelen yol çok dik ve tuzlama da yapılmadığından sorun yaşandı. Bu yola mutlaka çare bulunmalı" diye konuştu.

UMUTTEPE YOLU AÇILDI

Bu arada dün İzmit'te de kar yağışının en etkili olduğu bölgelerden biri olan Kocaeli Üniversitesi kampüsünün de bulunduğu Umuttepe Yolu'nda dün yaşanan çile sona erdi. Dün araçların yolda kalması nedeniyle kampüse yürüyerek gitmek zorunda kalan öğrencilerin çoğunluğunun bugün yol açılmasına rağmen okula gitmediği görüldü.

Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise, bugün deniz seviyesinde bir derece olan hava sıcaklığının akşam eksi 3-4 dereceye kadar düşebileceğini, bunun da don anlamına geldiğini belirterek tedbirli olunmasını istedi. TEM yolu ve D-100 karayolunun Dilovası, İzmit Tünel ve viyadük geçişlerinde don dahna etkili olacağından sürücülerin çok daha dikkatli olmaları istendi.

KARTEPE'DE KAYAK PİSTLERİ AÇILIYOR

Kar yağışının bölgede getirdiği olumsuzluklara rağmen, 1650 metre rakımıyla Kocaeli'nin en yüksek kesimi olan Kartepe'de ise heyecanlı bir bekleyiş var. Zirveye yakın noktada bulunan Green Park Resort Otel'e ait kayak pistlerinde kar kalınlığı bugün öğlen saatlerinde 60 santim olarak ölçüldü. Halen kar yağışının devam ettiği bölgede kar kalınlığının yarına kadar 80 santimin üzerine çıkabileceği belirtilerek, yarın kayak pistlerinin açılması için hazırlık başlatıldığı bildirildi. 

Kartepe'deki otel bölgesine çıkan yolun tuzlanıp temizlenmesine rağmen sürücülerin yine de mutlaka kar lastiği takmaları, yanlarında zincir bulundurmaları da istendi.



MB,EA,BK(MB/SS)