KESK üyesi bir grup, yoğun kar yağışı altında kent meydanında toplanarak maaşlarına yapılan enflasyon zammını protesto etti. Geçtiğimiz ay 2,68'lik enflasyon farkı aldıklarını belirten sendika üyeleri, bu ay zamsız maaş almak durumunda kaldıklarını dile getirdi. Maaşlarına yapılan enflasyon zammı ile ancak günlük bir simit alabildiklerini belirten KESK üyeleri, toplu sözleşme yasasının da 18 aydır meclisten geçirilmediğini, bu nedenle maaş zamlarının sürekli olarak ertelendiğini belirtti.

Grup adına açıklama yapan KESK dönem sözcüsü İbrahim Erdoğan, "AK Parti hükümetinin çalışma bakanı zamsız maaş almamızın gerekçesini konfederasyonların yasa konusunda anlaşamamaları olarak gösteriyor. Bu nedenle de yasanın çıkarılamadığını söyleyerek sorumluluktan kurtulmaya çalışıyor. Bizler bir an önce sendika yasamızın grevli ve toplu sözleşmeli biçimde düzenlenerek çıkartılmasını, 2012 zamlarının bu yasa kapsamında toplu sözleşme ile belirlenmesini istiyoruz" dedi.

Grup daha sonra yoğun kar yağışı aaltında maaş bordrolarını yaktı. Kar nedeniyle bordroları güçlükle yakabilen KESK üyeleri yanan ateşle de ısınmaya çalıştı.



HÖ (EA/RT)