Sivas'taki vahşet, geçen perşembe akşamı, Şeyh Şamil Mahallesi Asya Kent Blokları'nda işlendi. Sanayi Sitesi'nde kaportacılık yapan evli ve 4 çocuk babası Ömer A.'nın evine gitmemesi ve kendisinden haber alınamaması üzerine kardeşi Ali Alpancıl polise kayıp başvurusunda bulundu. Araştırma başlatan ekipler, Ömer Alpancıl'ın otomobilini Asya Kent Blokları yanında buldu. Kardeşleri de verdikleri ifadede Ömer Alpancıl'ın son günlerde bir kadınla konuşup mesajlaştığını söyledi.

Polis teknik inceleme sonucunda Ömer Alpancıl'ın son olarak evli, çocuğu bulunmayan İclal Ş. isimli kadınla görüştüğü belirlendi. Bunun üzerine Asya Kent Blokları'nda oturan İclal Ş.'yi sorguya aldı.

80 LİRA BORÇ PARA ALMIŞ

Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanan İclal Ş. ifadesinde cinayeti tüm detayları ile anlattı. Ömer Alpancıl'ın bir yerde kendisini görüp beğendiğini anlatan İclal Ş. cep telefonuna mesajlar atmaya başladığını söyledi. Daha sonra buluşmaya başladığı Ömer Alpancıl'ın, "Durumunuz iyi değil" diyerek kendisine 80 lira borç para verdiğini anlattı.

Olay günü telefon açan Ömer Alpancıl'ın bir süre önce kendisine verdiği 80 lira borç parayı istediğini, verecek durumda olmadığını söylediğinde ise "Ben eve geleyim görüşelim" diye telefonu kapattığını söyledi.

Akşam saatlerinde eve gelen Ömer Alpancıl'ın burada da parayı istediğini anlatan İclal Ş., kendisine üzerinde para olmadığı için veremeyeceğini söylediğini, 'Ağabey' diye hitap ettiği Alpancıl'ın ise "Bunu kendi aramızda halledelim" diyerek kendisine sarıldığını söyledi. Taciz karşısında sinirlendiğini söyleyen İclal Ş., mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile Ömer Alpancıl'ı bıçakladığını, bir süre başında ölmesini beklediğini, öldüğünden emin olunca da bel kısmından cesedi keserek ikiye ayırdığını, omurga kemiğini de keser ve çekiç gibi malzemelerle parçaladığını anlattı.

İclal Ş., iki parçaya ayırdığı cesedi iki çuvala koyup, oturduğu apartmanın yanındaki çöp konteynerine gece geç saatlerde attığını ve üzerinde bulunan kimlik ve benzeri her şeyi yaktığını söyledi.

Cinayetten sonra bir otobüs firmasında şoför olarak çalışan eşi Ö.Ş.'yi arayarak durumu kendisine anlattığını belirten İclal Ş., o sırada dışında bulunan eşinin olay sonrasında kente geldiğini ve kimseye bir şey anlatmadığı kaydetti.

ÇÖPLÜKTE BULDULAR

Konteynerden alınan çöplerin, belediye tesislerinde sıkıştırıldıktan sonra çöplüğe götürüldüğünü belirleyen polis, son 3 gün içerisinde çöplerin döküldüğü bölümde iş makineleriyle yaptıkları aramada cesedin konulduğu çuvallara ulaştı.

Ömer Alpancıl'ın iki çuvaldaki cesedi Cumhuriyet Savcılığı incelemesinden sonra otopsi için Numune Hastanesi morguna kaldırıldı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Cinayeti itiraf eden İclal Ş. ile eşi Ö.Ş. ve oturdukları apartman dairesinin sahibinin oğlu S.K. gözaltına alındı. Polisteki sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçirilen 3 kişi, bugün Adliye'ye sevk edildi.

Sivas Adliyesi girişinde sakin tavırlarıyla dikkati çeken İclal Ş. gazetecilerin sorularına yanıt vermezken, eşi Ö.Ş. de ölen Ömer Alpancıl'ı suçlayıp, "Her şey o şerefsizin yüzünden oldu" diye bağırdı. S.K.'nın ise olay günü İclal Ş. ve Ö.Ş. ile telefon görüşmesi yaptığı için cinayetle bağlantılı olabileceği şüphesiyle gözaltına alındığı belirtildi.



EA,HY(EA/ESM)