Asayiş Şubesi'ne bağlı Güven Timleri, merkez Seyhan İlçesi'nde 2 ay içerisinde meydana gelen 7 ayrı kapkaç olayını aydınlatmak için çalışma başlattı. MOBESE ve güvenlik kameralarının bulunmadığı bölgeleri tercih edip, tanınmamak için koyu renk ve kapüşonlu giysiler giyerek kadınların çantasını çalan şebekenin peşine düşen Güven Timleri, olayların haritasını çıkardı. Olaydan hemen sonra ortadan kaybolan saldırganların, Ziyapaşa Mahallesi çevresinde yaşadıklarını değerlendiren ekipler, soruşturmayı derinleştirdi. Saldırganların adreslerini tespit eden Güven Timleri, operasyon düzenledi.

EVLERİNDE EROİN DE BULUNDU

Operasyonda, daha önce kapkaç suçundan 4.5 yıl cezaevinde yatıp, 6 ay önce tahliye olan 28 yaşındaki Mustafa Özbak, 24 yaşındaki Gölhan İlhan, 22 yaşındaki Onur Bozkurt, 21 yaşındaki Can Güneş ile 19 yaşındaki Ferhat Ulubağ gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 89 gram eroin, 27 uyuşturucu hap, 5 kadın çantası, kadınlara ait kimlikler, kredi kartları, 25 cep telefonu, oto teypleri ile bir tabanca ele geçirildi.

CİNAYETİN NEDENİ, UYUŞTURUCU SATIŞ BÖLGESİ ANLAŞMAZLIĞI

Kriminal inceleme için laboratuara gönderilen tabancanın, 2 Ekim 2011'de merkez Yüreğir İlçesi'nin Kiremithane Mahallesi'nde Mesut Ayvaz'ın öldürülmesi olayında kullanılan silah olduğu ortaya çıktı. Cinayet Bürosu'nda sorgulanan Ferhat Ulubağ, Mesut Ayvaz'ı öldürdüğünü itiraf etti.

Sokaklarda uyuşturucu sattığını iddia ettiği Ayvaz ile aralarında satış bölgesi yüzünden anlaşmazlık çıktığını söyleyen Ulubağ, "Bizim bölgemizde uyuşturucu satıyordu. Uyardık, dinlemediği için vurdum" dedi. Cinayetle ilgili hakkında tutuklama kararı bulunan Ferhat Ulubağ, cezaevine gönderildi.

Kapkaç olaylarının failleri olduğu öne sürülen Mustafa Özbak, Can Güneş, Onur Bozkurk ile Gölhan İlhan ise sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi. Ele geçirilen eşyalar da sahiplerine verildi.



FK(OA/COŞ)