Büyükşehir Hayvanat Bahçesi'nde 12 kangurunun yaşadığı çiftlik, vatandaşların seyrine sunuldu. Vatandaşların bazıları çitlerin arkasından sevimli kanguruları izlerken, bazıları da uzman kontrolünde kanguruların bulunduğu alana giriyor. Kangurulara yaklaşma fırsatı yakalayanlar kendilerini şanslı hissediyor.

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Meryem Çelik, kanguruları çok sevdiğini söyleyerek çitlerin arkasına geçmeyi tercih etti. Uzman Zooteknist Özgün Sözüer kontrolünde kanguruları besleyen Çelik, hayalinin gerçekleştiğini belirtti. Avuçlarının içine doldurduğu kanguru yemlerini sevimli hayvanlara uzatan Çelik, heyecanını arkadaşlarıyla paylaştı.

"İNSANLARA ZARAR VERMİYOR"

Kanguruların elinden aldığı yemleri yemesini heyecan içinde izleyen Meryem Çelik, "Küçüklüğümden bu yana kangurulara hayranım. Onlar yavrularını keselerinde taşıyıp orada büyütüyor. Çok farklı bir canlı türü. Yaşam tarzları ve doğadaki yerleri çok önemli. İleride kangurularla ilgili bir kitap yazmayı düşünüyorum" dedi.

Zooteknist Sözüer, "Narin, akıllı ve duygusal kanguruların insanlara zarar vermeyeceklerini bildiğimiz için ziyaretçileri bizim kontrolümüzde içeri alıyoruz" diye konuştu.