Kandıra İlçesi'ne bağlı Kerpe, Cebeci, Sarusu, Seyrek, Bağırganlı Kovanağzı başta olmak üzere plaj bölgeleri haziran ayının ortalarından itibaren, havaların da uygun gitmesiyle geçtiğimiz hafta sonuna kadar ilgi odağıydı. Konaklama tesisi yok denecek kadar az olduğu için burada yazlık evleri olanların yanı sıra pansiyonlarda kalan vatandaşlar ve günü birlik İstanbul, Kocaeli, Sakarya'dan gelenlerin ilgi gösterdiği plajlarda, yaz boyunca yaklaşık 200 kişiden oluşan sahil kurtarma timleri de görev yaptı. Sezon boyunca su altı ve üstünde tedbirler alan, denizi kulelerle sahilden gözetlediği gibi zodyak botlarla da denizde dolaşarak boğulma tehlikesi geçirenlerin yardımına koşan timler, sadece bu yaz döneminde 502 kişiyi kurtardı. 

Sahil Kurtarma Timi'nde,  Ulaşım Daire Başkanlığı, Ambulans Birimi, Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Akut Kocaeli Şubesi, Deniz Yıldızları, Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAGDER), Gönüllü İtfaiyeciler ve diğer gönüllüler de yeraldı. Kurtarma çalışmalarında 6 adet zoodyak bot, 7 adet ambulans, bir adet dalgıç aracı, 4 adet arazi aracı, 4 adet jet-ski ve kurtarma aparatı, 25 adet su geçirmez telsiz, 2 adet otobüs, yeterli sayıda can simidi de kullanıldı. 

Geçtiğimiz hafta sezonun resmen kapanmasının ardından, Sahil Kurtarma Timleri, Akut Kocaeli ekibinin de katılımıyla sahil bölgelerinde kurtarma eğitimi gerçekleştirdi. Ayrıca sahillerde temizlik çalışması da yapıldı. Sahil kurtarma ekipleri, önümüzdeki yaz sezonuna da eğitim yaparak hazırlanacak. Ayrıca Kocaeli ile diğer illerde meydana gelebilecek olası su kazalarına da talep geldiğinde yardıma gidecek.



EY(MB/AK)