Son derece güvenlikli olan ve içeri giren herkesin ayrıntılı arandığı, x-ray cihazlarının en küçük bir metal parçada dahi alarm verdiği Kandıra Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne silah sokulmasıyla ilgili olarak ilk aşamada dışarıdan 12 kişi gözaltına alındı. Daha sonra 5 infaz memuru da aynı olayla bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınırken, gözaltı sayısı 17'ye çıktı.

Cezaevine sokulmak istenen parçalar halindeki tabanca ve 15 merminin yanı sıra, bir miktar esrar, kapı ve kilit açmada kullanılan çilingir malzemelerinin de bulunduğu ortaya çıktı.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Silah, mermi ve malzemeleri iş atölyesi için gönderilen ahşap malzeme ve maketlerin içinde parçalar halinde cezaevine sokma girişiminde bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan ve dün Kandıra Adliyesi'ne sevkedilen 12 kişiden Oruç Razi, Nevzat Razi, İlhan Seyrekbasan, Rıfkı Akdemir, Hıdır Çiçek tutuklandı. 7 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İNFAZ KORUMA MEMURLARI SORGUDA

Dün gözaltına alınan 5 infaz koruma memurunun sorguları sürerken, bu olayla ilgili olarak ilk soruşturmada tabanca ve 15 merminin tutuklulardan İ.S., N.R., R.A.'ya gönderildiği belirtilmesine rağmen, daha sonra bunun doğru olmadığı, tabancayı alacak kişi ile ilgili olarak ortaya yeni isimlerin çıktığı öğrenildi. Olayla ilgili olarak konunun daha ayrıntılı incelenmesi amacıyla Ankara'dan Kocaeli'ne Adalet bakanlığı'ndan müfettişler gönderildiği belirtildi. Soruşturma sürüyor.



MB(MB/AAA)