Merkezdeki Kırtık Mezarlığı’nda geçen 15 Şubat’ta meydana gelen olayda, traktörüyle mezarlık içinden geçip Adnan Menderes Mahallesi’ndeki evine gitmek isteyen 56 yaşındaki Muhittin Özcan, iki kişinin tabancalı saldırısı sonucu yaralandı. Saldırganlar kaçıp izlerini kaybettirirken, Muhittin Özcan silah sesleri üzerine mezarlığa gelenlerin çağırdığı ambulansa konulup hastaneye kaldırıldı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Muhittin Özcan, yaklaşık bir aylık tedavinin ardından taburcu edildi.

KENDİSİNİ VURANLARI SÖYLEMEDİ

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Özcan’ın ifadesine başvurdu. Ancak, Muhittin Özcan kimseyle husumetinin bulunmadığını, vuranları da tanımadığını söyledi. Bunun üzerine polis, Muhittin Özcan’ın yakın çevresini ve ilişkide olduğu kişileri mercek altına aldı. Yapılan incelemede, Muhittin Özcan’ın 1989 yılında Erzurum’un Hınıs İlçesi’nde tarla anlaşmazlığı nedeniyle tartıştığı yakını Lütfü Özcan’ı av tüfeğiyle vurup öldürdüğü, bu nedenle cezaevine girdiği ve üç yıl hapis yattıktan sonra tahliye olduğu, kan davasından korktuğu için de Manisa’ya yerleştirdiği saptadı. Muhittin Özcan’ın cep telefonu kayıtlarını da inceleyen polis, olaydan kısa süre önce öldürdüğü kişinin çocukları tarafından arandığı ortaya çıktı.

23 YILLIK İNTİKAM

Soruşturmayı derinleştiren polis, Lütfü Özcan’ın dört oğlunun, Muhittin Özcan’ın vurulduğu dönemde Manisa’da olduklarını belirledi. Polis, ayrıca T.Ö. (30), M.Ö (29), H.Ö. (25) ve T.Ö. (35) adlı kardeşlerin, Manisa’ya geldiklerinde B.Ö. (28), F.Y. (28), A.D. (26) ve A.B. (26) ile temasa geçtikleri tespit edildi. Söz konusu 8 kişinin adreslerini belirleyen Cinayet Büro Amirliği ekipleri, geçen Cumartesi günü İstanbul, İzmir ve Manisa’da eş zamanlı operasyon düzenledi. 4 kardeş İstanbul Başakkent’te, B.Ö. Manisa’nın Akhisar İlçesi’ne bağlı Beyoba Köyü’nde, diğer 3 kişi de İzmir’in Buca İlçesi’ndeki evlerde gözaltına aldı. Manisa Emniyet Müdürlüğü’nde çapraz sorguya alınan 8 kişi, ısrarlı sorular üzerine, yapılan planı ve olayın nedenini anlattı. Dört kardeşin Manisa’ya olaydan yaklaşık iki ay önce gelip babalarını öldüren inşaat işçisi Muhittin Özcan’ı takip ettikleri, diğer 4 kişiden keşif ve konaklama için yardım aldıkları, olay günü İzmir’den kiraladıkları otomobille Manisa’ya giderek silahlı saldırıyı yaptıkları amaçlarının da Muhittin Özcan’ı öldürüp babalarının intikamı almak olduğunu söyledikleri öğrenildi.

HEMCİNSİYLE İLİŞKİYE GİRMİŞ

Polisin çalışmasına bir de ilginç ayrıntı takıldı. Kardeşlerden M.Ö.’nün Muhittin Özcan’ın vurulmasından bir gün önce, İzmir’in Basmane Semti’ndeki bir otelde 43 yaşındaki A.K. adlı kişiyle kaldığı belirlendi. Olayla ilgisinin olabileceği düşünülerek operasyon kapsamanda gözaltına alınan A.K., ifadesinde M.Ö. ile cinsel ilişkiye girdiğini ileri sürdü. Gerçeğin anlaşılması üzerine A.K. serbest bırakıldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4’ü kardeş toplam 8 kişi, bugün yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.



İK(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)



T.Ö. (Talip Özcan)

M.Ö. (Mithat Özcan)

H.Ö. (Hakan Özcan)

T.Ö. (Turan Özcan)

B.Ö. (Bekir Özarpacı)

F.Y. (Fatih Yılmaz)

A.D. (Ahmet Düztaş)

A.B. (Abdulaziz Büyükyıldırım)