Olay, Melikgazi İlçesi Ambar Mahallesi Nakliyeciler Sitesi'nde meydana geldi. Ankara’nın Keçiören ilçesinde yaşayan ve bir nakliyat firmasında şoför olarak çalışan evli 3 çocuk babası Mustafa Ocaklar, çeşitli firmalara yük götürmek üzere 38 F 2961 plakalı kamyonetle Kayseri'ye geldi. İşini bitirdikten sonra akşam Nakliyeciler Sitesi’ne kamyonetini park eden Mustafa Ocaklar, sürücü bölümüne yatarak uyudu. Yatmadan önce havanın da soğuk olması nedeniyle ısınmak için yaktığı piknik tüpünden aracın tavan döşemesinde küçük bir yangın çıktı. Çıkan yangın, oksijenin tükenmesiyle kısa sürede sönerken, piknik tüpünü de söndürdü. Yayılan gazdan zehirlendiği belirtilen sürücü Ocaklar, öldü.

Olay, bu sabah saatlerinde nakliye firmasından Levent Kaya’nın Mustafa Ocaklar’ı cep telefonuyla aramasıyla ortaya çıktı. Sürücüye ulaşamayan Levent Kaya, Kayseri’de bulunan başka bir sürücüye telefon açarak, Mustafa Ocaklar’ı kontrol etmesini istedi. Sararan camı kıran sitedeki diğer sürücüler, Mustafa Ocaklar’ı kamyonetin içinde hareketsiz yatarken buldu. Çağrılan 112 ambulansı Mustafa Ocaklar’ın öldüğünü belirledi.

Polis, olayla ilgili soruşturmasını başlatırken, ceset otopsi yapılmak üzere Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi.



MÖ(OE/AAA)