Kaza, bugün sabah 09.00 sıralarında Döğüşbelen Köyü yakınlarında meydana geldi. Muğla’dan Fethiye’ye giden Ahmet Aydaş yönetimindeki 48 K 2355 plakalı kamyon, henüz belirlenemeyen bir nedenle önünde seyreden 40 yaşındaki Yusuf Uysal yönetimindeki 20 DU 505 plakalı kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle Aydaş sürücü bölümünde sıkıştı. Çevredekiler olayı hemen itfaiye, ambulans ve jandarmaya haber verdi.

Çevredekiler Ahmet Aydaş'ı bir süre sıkıştığı yerden kurtarmayı denedi, ancak başarılı olamayınca itfaiyenin gelmesi beklendi. Ortaca İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin olay yerine gelmesi ile kesme çalışmaları başladı. İtfaiye ekibi de yetersiz kalınca Muğla Arama Kurtarma ekipleri çağrıldı. Ekiplerin yaklaşık üç saat süren çalışmasının ardından Aydaş, sıkıştığı yerden çıkarılabildi. Durumu ciddi olan Aydaş, Muğla Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaza nedeniyle Muğla-Fethiye karayolu bir saat kadar trafiğe kapalı kaldı ve 5 km'lik araç kuyruğu oluştu. Kazaya karışan kamyonların ve yola savrulan yüklerin kaldırılmasının ardından trafik normale döndü.



CK(İÖ/CK)