Elazığ'ın Kovancılar İlçesi Yarımca Beldesi'nde kurulu bulunan özel bir şirkete ait krom fabrikası önünde Yarımca, Kovancılar, Palu Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi yaklaşık 100 kamyoncu, fabrikanın kendilerine iş vermediği gerekçesiyle eylem yaptı.Tesisler önündeki karayoluna kamyonlarını getiren protestocular, fabrika yönetiminin kendi aralarından bazı kişilere iş verdiğini ve kooperatif üyeleri arasında provokasyon yaptıklarını öne sürdü.

Fabrika önündeki karayolunu trafiğe kapatmaya çalışan kamyonculara önlem alan jandarma ekipleri izin vermezken, zaman zaman gerginlikler yaşandı. Kooperatifi Başkanı Turan Meşe, fabrika yetkilileriyle 2 yıldır görüşme içerisinde olduklarını belirterek, "Kamyoncu esnafı zor durumda. Ancak fabrika yönetimi bir kaç kamyoncuya iş verip, aramızda provokasyon çıkarmaya çalışıyor. Ama biz provokasyona gelmeyeceğiz" dedi.

KAYMAKAM DEVREYE GİRDİ

Kamyoncular eylem yaptığı haberini alan Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan, eylemcileri sakinleştirmeye çalıştı. Kaymakam Aslan, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım ile tesislerde bir süre görüştü. Görüşmenin ardından kamyonculara açıklama yapan Aslan, "Sizden gelen talepleri aktardık. Fabrika kendisine bir lojistik firması kurup, taşımayı tamamen demiryoluna kaydırmış" dedi.

Bunun üzerine kooperatif başkanı Turan Meşe, alınan karara saygı duyduklarını ancak, kendileri dışında da kamyonlara iş verdiklerini, yöre insanına bu işi vermediklerini ileri sürdü. Kamyoncular tesislerin önünde bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.



ŞG(GG/COŞ)