Türkiye’de sadece özel klinikler ve GATA’da uygulanan termal mineralli çamur banyosu Bursa’da Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından açılan Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji ünitesi ile kamu hastanelerinde de uygulanmaya başlandı. Romatizma ve eklem ağrıları için doktor tarafından tedaviye uygun görülen hastalar, hiçbir ücret ödemeden 10-15 seansta iyileşebilecek. Hastanenin Başhekimi Dr. Mehmet Karadağ, üniteyi tanıtmak için hastane konferans salonunda toplantı düzenledi. Toplantıya Bursa Valisi Şahabettin Harput, Ak Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Uzmanı Dr. Yasemin Barut katıldı. Karadağ, Türkiye’de ilk defa kamu hastanesinde çamurla tedavi yönteminin kullanıldığını belirterek, Tuzla Kaplıcaları'ndan özel olarak getirilen suyun bir litresinde 3 bin 400 miligram mineral bulunduğunu söyledi.

10-15 SEANSTA TEDAVİ

Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Uzmanı Dr. Yasemin Barut ise bel ve bacaklarında eklem ağrısı, romatizma bulunan hastaların hastaneyi arayarak randevu alabildiklerini ve doktor tarafından uygun görülen hastaların tedaviye alındıklarını kaydetti.

Sağlık kurulundan rapor verilen hastaya 10-15 seans boyunca sıcaklığı 45-47 derece olan çamurun bölgesel olarak uygulandığını anlatan Dr. Barut, hazırlanan çamurun tek seans kullanıldığını ifade etti. Tedavinin, ileri evredeki ve iltihaplı hastalara uygulanmadığına dikkat çeken Dr. Barut, kil özelliği olan çamurun da Eskişehir’den getirildiğini ifade etti. Tedavinin gerekli görüldüğünde uzatılabildiğini söyleyen Dr. Yasemin Barut, Bursa’daki termal suyu ile tedavi uygulamak için Hidroterapi birimi kurmayı da hedeflediklerini kaydetti.

Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji ünitesinin açılışını yapan ve hastaneyi gezen Vali Şahabettin Harput ise şehir merkezinde romatizma tedaviler için kür merkezleri kurulması için çalışacaklarının altını çizdi.

Açılışın ardından Bursa’da ilk kez devlet hastanesinde tedavi olan romatizma hastası Mustafa Kara’ya mineralli çamur tedavisi uygulandı.