Beyin kanaması nedeniyle bir süredir Başkent Üniversitesi İstanbul Sağlık, Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde tedavi gören 65 yaşındaki Türk Halk Müziği sanatçısı Kamil Sönmez'in vefatı memleketi Ordu'nun Perşembe ilçesindeki hemşerilerini de derinden üzdü. İlçenin Kozağzı Mahallesindeki 2 katlı evde dünyaya gelen Kamil Sönmez'in baba ocağındaki eve Türk bayrağı asıldı. Cenaze nedeniyle Perşembe Belediyesi Temizlik Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerde Kozağzı Mahallesi'nindeki sokağı yıkayarak temizledi.

Amcasının oğlu Ali Rıza Sönmez, Kamil Sönmez'le birlikte çocukluğu ve gençliğinin baba ocağındaki 2 katlı evde geçtiğini, ölümünden ise büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Sönmez, "Kamil'le birlikte büyüdük. Kendisiyle çok anılarım var. Babası ve annesi 28-30 yıl önce vefat etmişti. 4 kardeşlerdi, en büyükleri de kendisiydi. Annesi Fatma Sönmez 28 yıl önce vefat etti. Her Perşembe'ye gelişte annesinin mezarına gidiyordu. Vasiyeti öldüğü zaman annesinin yanına defnedilmekti. Hep bunu istemişti. Annesinin vefatından sonra aradan çok zaman geçti, mezarlıkta yanı doldu. Babası ve annesinin de bulunduğu mezarlığın içinde bize ait aile kabristanlığında toprağa verilecek" dedi.

Ali Rıza Sönmez'in eşi 66 yaşındaki Fatma Sönmez ise, Kamil Sönmez'in doğduğu evin zemin katına onun gençlik yıllarına ait fotoğrafları astı. Ali Rıza Sönmez, baba ocağında taziyeleri kabul ederken, cenaze hazırlıklarının da sürdürüldüğünü kaydetti.

Komşusu 44 yaşındaki Osman Şeker ise, "Kamil abimiz her yaz tatilinde buraya gelir baba ocağındaki evinde kalırdı. Bizimle sohbet eder, türkü söylerdi eğlenirdik. Birçok etkinliklerimize katılır renklendirdi. Allah mekanını cennet eylesin" dedi.

CUMARTESİ GÜNÜ TOPRAĞA VERİLECEK

Perşembe İlçe Belediye Başkanı Selami Çarkçı da Sönmez'in vefatından derin üzüntü duyduğunu belirterek cenazenin Cumartesi günü öğle namazının ardından Kozağzı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verileceğini söyledi. Çarkçı, "Gerçekten Perşembeliler olarak çok üzgünüz. Türkiye çok büyük bir değerini kaybetti. Perşembelilerin ve ülkemizin başı sağ olsun" dedi.



NK(MS/AAA)