Partisinin Çayırova İlçe Teşkilatı’nda gazetecilerre açıklamalarda bulunan SP Lideri Mustafa Kamalak, parti olarak bir yıl önce Suriye’ye ziyaret gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, hem Suriye yetkililerini hem de Devlet Başkanı Beşer Esad'ı söz konusu İsrail tehdidine karşı uyardıklarını söyledi. Kamalak, "O ziyaretin ardından hükümetimizi de uyardık. Ama bizim söylediklerimizi görmemezlikten geldiler. Gelinen noktaya bir bakın. Türkiye adım adım savaşa sürükleniyor. Türkiye, büyük İsrail devletini kurmak isteyenlerin oyununa gelmemelidir" diye konuştu.

'UÇAĞI KİM KİLİTLEYEREK DÜŞÜRDÜ'

Türkiye ile Suriye arasında savaş çıkarmak isteyenler olduğunu da savunan Kamalak, "Düşürülen Türk uçağı, savaş için talimat bekleyen Türkiye’yi tetiklemiştir. Olayın raporlarına bakıyorsunuz, kurşun izi yok, roket izi yok. O zaman soruyorum, Amerikan ve İsrail yapımı uçağı düşüren olmadıysa, bu uçağı kim kilitleyerek düşürdü?" diye sordu.

Geçtiğimiz günlerde Malatya’da bir alevi ailenin linç edilme girişimine de değinen Kamalak, "Hepimiz müslümanız. Nasıl olur da aleviler ya da başka bir mezhebi dinsiz veya kafir olarak değerlendirebiliriz. Biz kardeşiz. Kardeş kardeşi vurmaz" dedi.



OY(MB/COŞ)