Gebze'nin Ulus Mahallesi’nde akşam yemeği için sofraya oturmaya hazırlanan 57 yaşındaki Dursun Işık, bir anda fenalaşarak yere yığıldı. Çocukları hemen 112 Acil Servisi'nden yardım istedi. İddiaya göre ambulansın gecikmesi üzerine Dursun Işık, çocukları tarafından hastaneye götürülmek üzere yola çıkarıldı. Hastaneye 500 metre mesafede ambulansla karşılaşılması üzerine Dursun Işık ambulansa nakledildi. Hastaneye kaldırılan Işık, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hastane bahçesinde gözyaşlarına boğulan çocukları, ilk yardım ambulansının geç gelmesi nedeniyle babalarını kaybettiklerini ve gerekli tüm yasal girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ: 17 DAKİKADA ULAŞILDI

Ambulansın geciktiği iddiasıyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık, kendilerine saat 18.22'de çağrı yapıldığını ve ambulansın hemen hareket ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Ancak Gebze'nin şehir içi trafiği çok yoğun oluyor. Bu nedenle verilen adrese normalde 10 dakika içinde ulaşılması gerekirken, 17 dakikada ulaşılmış. Yani evine 17 dakikada gidilmiş. Daha sonra hastanın bulunduğu araca ulaşılarak gereken müdahale yapılmış ancak hasta kurtarılamamıştır."



MI(MB/AK)