Ankara Güvercinlik Şehit Orgeneral Eşref Bitlis Kışlası'nda askerliğinin 100'üncü gününde kalp krizi sonucu vefat eden jandarma er Oğuzhan Doğan'ın cenazesi, Osmaniye Devlet Hastanesi morgundan alınıp, Karaçay Mahallesi Gebeli Caddesi üzerindeki baba evine getirildi. Al bayrağa sarılı tabutu gören baba Musa, ağabey Murat ve ablaları Esengül, Mehtap, Bestegül ve Birsen gözyaşlarına boğuldu.

Ailenin helalleşmenin ardından Oğuzhan Doğan'ın cenazesi, Başdoğanlar Camii'ne getirildi. Burada İmam Mustafa Yavaş'ın kıldırıldığı cenaze namazına CHP Manisa Milletvekili Özgül Özel, Osmaniye Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Özkan, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Namazın ardından bir süre askerlerin omuzlarında Doğan'ın naaşı, Gebeli Mezarlığı'nda gözyaşları ve dualar arasında toprağa verildi.

Jandarma er Oğuzhan Doğan'ın bekar olduğu, sivil hayatında inşaatlarda çalışarak aile geçimine katkıda bulunduğu ve annesi Selcan'ı da 3 yıl önce kaybettiği öğrenildi. Doğan'ın dağıtım iznine geldiğinde arkadaşlarına "İnşallah ben de şehit olurum" dediği kaydedildi.



İE(OA/SS)