Kalkınma Bakanlığı’nın koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren BEBKA tarafından yapılan yazılı açıklamada, Sürdürülebilir Sanayi programına 8 milyon TL, Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı programına 10 milyon TL ve Turizm Tanıtım programına da 2 milyon TL olmak üzere, 2012 yılı proje teklif çağrılarında toplam 20 milyon TL’nin hibe olarak tahsis edildiği belirtildi.

BEBKA ayrıca, 2012 Yılı Mali Destek Programlarını tanıtmak amacıyla Bursa, Eskişehir ve Bilecik’te bilgilendirme toplantıları ve ücretsiz proje yazma eğitimleri düzenleyecek, bu toplantılarda mali destek programları hakkında bilgiler verecek, projelerin nasıl hazırlanması gerektiği ve başvuru sürecini anlatacak. Bilgilendirme toplantıları ve eğitimlerin takvimi BEBKA’nın internet sitesinden ayrıca duyurulacak.

SON BAŞVURU 20 MART

BEBKA’nın açıklamasında, son başvuru tarihi 20 Mart 2013 Çarşamba günü saat 17.00 olarak belirlenen mali destek programlarına başvurmak için Ajansın -www.bebka.org.tr- adresinde yer alan başvuru rehberlerinin detaylı bir şekilde incelenmesi ve bu yıl ilk kez uygulamaya alınacak olan Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) vasıtasıyla internet üzerinden başvuru formlarının eksiksiz bir şekilde doldurularak, son başvuru tarihi ve saatinden önce ajansa teslim edilmesi gerektiği duyuruldu.

BEBKA, 2010 ve 2011 yıllarındaki proje teklif çağrılarında toplam 28 milyon TL bütçe ile 665 proje başvurusundan başarılı olan 128 projeyi desteklemişti.

NG(FK/COŞ)