Sempozyum kapsamında akademisyenler tarafından Kale İlçesi'nin sosyo- kültürel yapı, eğitim, sanat tarihi, arkeoloji, tarih, halkbilim, çevre, turizm, ekonomi, tarım ve hayvancılık, mühendislik gibi özellikleri ve değerleri incelenecek. Kale İlçesi'nin özelliklerinin ve değerlerinin incelenmesi ve araştırılması amacıyla Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Kale Belediyesi işbirliği ile düzenlenen "Kaledavaz Sempozyumu" Vali Abdülkadir Demir'in katılımı ile başladı. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen sempozyuma, Vali Abdülkadir Demir, Makedonya Milletvekili Erdoğan Saraç, Denizli Belediye Başkan Vekili Sezai Günalp, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Kale Kaymakamı Serap Özmen, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Kosova Kalkandelen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Agron Reka ve Kosova'dan gelen misafirler ile davetliler katıldı.

Sempozyum öncesi konuşan Vali Abdülkadir Demir, bu tür sempozyumların bölge için çok önemli olduğunu belirterek, "İlçelerin üniversite açmak için ne kadar can attığını hepimiz biliyoruz. Bunun en önemli nedenlerinden birisi ekonomik değerinin yanı sıra, o bölgenin tüm özelliklerinin ortaya çıkarılması anlamında bir fonksiyon görmektedir. Kale ilçemizde, yüksek okuluyla ilçesiyle ne kadar özdeşleştiğini göstermiştir" dedi.

Konuşmaların ardından Kale Kaymakamı Serap Özmen tarafından Vali Abdülkadir Demir'e Kale İlçesi'nin anahtarı verildi. Vali Demir ve diğer protokol üyeleri daha sonra resim sergisi ve Kale'ye has el ürünleri sergisini gezdi.

RÇ(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)