Mustafakemalpaşa'ya bağlı Söğütalan Köyü'nde 18 Mart günü meydana gelen olay,  Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı’nın köy yakınlarında orman içinde bulunan 20 dönümlük araziyi kiralamasıyla başladı. Dedesinden kalan değirmenin yanında olan bu araziyi de kullandığı öne sürülen Mehmet Sevim, arazisinin elinden gitmesinden Muhtar Sedat Aytekin, eski Muhtar Veysel Ceylan ve azaları sorumlu tuttu.

KAHVEYE POMPALIYLA KURŞUN YAĞDIRDI

Mehmet Sevim 18 Mart gecesi, pompalı tüfeğini alarak arazisinin elinden alınmasına neden olduğunu iddia ettiği Muhtar Aytekin ve yakınlarının oturduğunu kahveye dışarıdan kurşun yağdırdı. Saldırı sırasında kahvede bulunan eski aza 3 çocuk babası 63 yaşındaki Kadir Yılmaz ve 2 kızı bulunan 55 yaşındaki Hasan Yılmaz öldü. 62 yaşındaki Nurettin Tuna, 72 yaşındaki Mehmet Aytekin, 57 yaşındaki Üzeyir Koz, 67 yaşındaki Mehmet Ayaz ve 33 yaşındaki muhtar Sedat Aytekin çeşitli yerlerinden yaralandı.

Olaydan sonra jandarma tarafından yakalanan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan

Olaydan sonra tutuklanan Mehmet Sevim hakkındaki soruşturma tamamlandı. Sanık Mehmet Sevim’in '2 kişiyi öldürmek, 5 kişiyi yaralamak, 2 kişiyi de öldürmeye teşebbüs ve mala zarar vermek' suçlarından 2 kez ömürboyu ve toplam 108 yıla kadar hapsi istendi.

Sanık Sevim, önümüzdeki günlerde 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.



SB(FK/COŞ)