Kahramanmaraş Belediyesi Fuar Merkezi’nde (KAFUM) gerçekleştirilen festivale, 20 farklı ilden güvercin yetiştiricileri katılırken, sergilenen kuşlar arasında fiyatları bin ile 10 bin lira arasında değişen güvercinlerin yer aldığı belirtildi. 

Bir kamyon filo güvercininin ıslıklar eşliğinde uçurulduğu festivale katılan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, güvercin yetiştiriciliğinin yüzyıllardır devam eden bir gelenek olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bu yıl bu festivalin ikincisini düzenliyoruz. Az önce uçurduğumuz güvercinleri dernek başkanımıza sordum, hepsi gider yerini bulurmuş. Tabi onlar Cenabı Hak'kın yarattığı bizler gibi varlıklar. Onlar hissi kalpleri ile gidip yerlerini buluyorlar. Festivalimizin en iyi şekilde geçmesini temenni ediyorum."

Daha sonra festivalde yarışan birbirinden farklı renk ve desendeki kuş türlerini inceleyen Başkan Poyraz’a Güvercin ve Ötücü Kuşlar Dernek Başkanı Yıldırım Bayazıt tarafından plaket verildi.

Bu arada festivalin en ilgi çeken kuşu ise 'Sarı Alaca' oldu. Gövdesinde siyah, sarı ve beyaz renkleri bir arada taşıyan kuş, güvercin meraklıları tarafından ilgiyle izlendi.  Bir günlük festivalin sonunda jüri tarafından belirlenecek en güzel güvercinlerin yetiştiricilerine kupa ve plaket verilecek.



MNŞ(OA/COŞ)