Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Türkiye'nin en modern sokak hayvanları rehabilitasyon merkezlerinden birini hizmete açtıklarını hatırlattı. Brigitte Bardot'un daveti kabul edip Kahramanmaraş'a gelmesi halinde Türkiye'deki hayvan haklarına ilişkin endişelerinin yersiz olacağını göreceğini belirten Başkan Poyraz, Kapıçam Mevkii'nde 20 bin metrekare alana kurulan Geçici Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışının 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü'nde gerçekleştirildiğini anlattı. Doğadaki tüm canlıların, diğer canlılara zarar vermeden özgürce yaşama hakkına sahip olduğuna inandıklarını belirten Poyraz, "Brigitte Bardot, kanun tasarısıyla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderdiği mektupta hayvan hakları ile ilgili endişelerini de dile getirmiş. Bardot, medya aracılığıyla yaptığımız bu davetimize icap edip kentimize gelirse, Türk milletinin hayvanlara verdiği değeri yakından görür, endişelerinin ne kadar yersiz olduğunu anlar düşüncesindeyiz" dedi.

TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ 3 MERKEZİNDEN BİRİ

Başkan Poyraz, Kahramanmaraş'taki tesis, modern yapısı ve donanımıyla Türkiye'nin en önemli 3 merkezinden biri olduğunu da hatırlatarak şu bilgileri verdi:

"300 hayvan kapasiteli merkezde rehabilitasyon işlemleri yapılan sokak hayvanları için muayene, tedavi, kısırlaştırma hizmeti veriliyor. Tehlike arz eden başıboş kedi ve köpekler toplanıp merkeze getiriliyor. Uzman veteriner hekimlerce kısırlaştırılıp küpelenen hayvanlar, daha sonra doğal ortamlarına bırakılıyor. Merkezde 2 veteriner hekim, 1 tekniker, 3 hayvan bakıcısı ve 2 özel güvenlik elemanı görev yapıyor. Merkezde idare, yemek hazırlama, karantina köpek evi, köpek geçici bakım evi, köpek gezinti alanları, köpek kulübe alanları, karantina kedi evi, ilk gelen kedi evi, kedi evi, anneli yavrulu kedi evi, müşahede kedi evi, araç dezenfeksiyon havuzu, sızdırmaz fosseptik ve otopark alanları bulunuyor. Merkezde hayvan toplama aracı ile yemek toplama aracı da hizmet veriyor."