5 Aralık 1934'te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıldönümü dolayısıyla Kocaeli Valiliği önünde düzenlenen törene, Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Avukat Emel Ceylan Balcıoğlu, Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serap Demirer, Genç İş Kadınları Derneği (GİKAD) Başkanı Seda Ünal, Derince Kadın Meclisi Başkanı Emine Altındağ ve siyasi partilerin kadın kolları başkanları ile sivil toplum kuruluşları katıldı.

Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulduktan sonra konuşma yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Balcıoğlu, "Ataerkil bir toplumun evlatlarıyız. İşte bu yüzden bize 'Elinizin hamuruyla erkek işine karışmayın' diyorlar. Ancak biz, birbirimize güç vererek, ev hanımlığını, anneliği ne kadar iyi yapıyorsak, siyasette ve iş dünyasında da neler yapabileceğimizi göstermeliyiz" dedi.

Türk toplumunda en güzel geleneğin kadına verilen destek olduğunu ancak kadınların iş dünyası, siyaset ve birçok arenada yeteri kadar yer almadığını belirten Balcıoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Biz bu günleri neden böyle önemsiyoruz? Ne yapabiliriz? Bunu sorgulamak gerekiyor. Önemli olan hangi hakkın, sizin tarafınızdan ne kadar kullanıldığıdır. Bugün siyasette kadının yeri tartışılır. Kadınların yan kol olarak değil, aktif karar merciinde olduğunun da göz önünde bulundurulması gerekiyor. Çünkü biliriz ki kadın annedir, eştir. Böyle güçlü bir karaktere sahip gücün her alanda başarılı olacağı kesindir."



EY(MB/CK)