Türkiye'nin çeşitli illerinden Ankara'ya giden kadınlar, cinsel istismar önergesini protesto etmek amacıyla TBMM'nin önünde bir araya geldi. Eylem, Ankara Kadın Platformu ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nin öncülüğünde düzenlendi.

Önergenin komisyona çekilmesini yeterli bulmayan kadınlar, söz konusu yasal düzenlemenin tamamen iptal edilmesini istiyor.

"Tecavüzcüleri aklatmayacağız" sloganları atan kadınlar, sosyal medyadan da TBMM önündeki eyleme destek verdi.

Meclis önündeki kadın örgütlerinin temsilcileri daha sonra meclise alındı. Kadınlar burada basın açıklamasını okuyarak taleplerini dile getirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına dikkat çekerek muhalefetin ve kamuoyunun tepkisine neden olan cinsel istismar önergesinin geri çekildiğini açıklamıştı.



Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da daha sonra yaptığı açıklamada önergenin tartışmalara neden olan bölümünün çıkarılacağını ve geri kalan bölümünün yasalaşacağını duyurdu.Yıldırım, "Toplumdaki mutabakatın tam anlamıyla sağlanması, Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, milletvekillerinin konuyu daha detaylı olarak incelemesi için meclisteki bu tasarıyı komisyona alıyoruz" demişti. (DW/HS/BK)