Türk Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Recep Varlıakman, geçen 20 Ocak'taki karne günü Halil Yurtseven İlköğretim Okulu'nda üç öğrenci ve yakınları tarafından tartaklandığını belirten sınıf öğretmeni Hacel Aksan ile sendikanın şube binasında basın açıklaması yaptı. 20 yıllık öğretmen, 41 yaşındaki iki çocuk annesi Hacel Aksan  yaşadığı olayı anlattı.

KAVGA EDEN ÖĞRENCİLERİ AYIRDIM

Aksan, 18 Ocak'ta görev yaptığı okulun koridorlarında kavga eden iki öğrenciyi ayırdığını ve kavga ettikleri için kızdığını belirterek, "Sonra bu öğrenciler eve gittiklerinde `Öğretmen bizi dövdü' diye yanlış bir açıklamada bulunmuş. Ardından, veliler 19 Ocak'ta okula gelip, `Sana göstereceğiz' diye tehdit etti ve okulun çevresinde gezinmeye başladı. Ben de durumu okul idaresine bildirdim. İdare velilerle görüştüklerini ve olayı kapattıklarını söyledi" dedi.

ÜÇ KADIN VE ÜÇ ÖĞRENCİ VURDU 

Üç kadın veli ve üç öğrencinin kendisine saldırdığını öne süren Aksan, "20 Ocak'taki karne günü okul bahçesi içerisinde durduğum sırada bir kadın gelip arkamdan saçlarımı tuttu. Sonra toplam üç kadın ve üç öğrenci bana vurmaya başladı. Ne olduğunu anlamadım. Öğretmen arkadaşlarım duruma hemen müdahale etti. Polis çağırdım, darp raporunu da aldıktan sonra üç veli ve üç öğrenciden şikayetçi oldum" diye konuştu. Aksan, konuyu Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de bildirip şikayet dilekçesi verdiğini kaydetti.

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET ETTİ

Türk Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Recep Varlıakman, okullarda son günlerde öğretmenlere yönelik darp olaylarının artığını öne sürerek, il merkezindeki bir ilköğretim okulunda yaşanan olayı da şiddetle kınadıklarını söyledi. Şube Başkanı Varlıakman, "Öğretmenimizin darp edilmesi eğitim camiasında kabullenebileceğimiz bir olay değil. Yetkilileri okullarımızda geleceğin nesillerini yetiştiren öğretmenlerimize karşı gelebilecek şiddet olaylarına karşı gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz" dedi.

Polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı, şikayetçi olunan velilerin ifadesine başvurulduktan sonra serbset bırakıldığı öğrenildi.