Türkiye Kadınlar 2'inci Lig 1'inci Grup’ta 6'ıncı hafta mücadelesinde, Yalova Gençlikspor ile İzmir Elitspor takımları, 2 Numaralı Sentetik Amatör Saha’da karşı karşıya geldi. İzmir'de olaylı biten ilk maçın ardından Yalova'daki mücadelede gergin bir ortamda oynandı. Rövanş karşılaşmasında da saha içerisinde İzmir Elitspor kalecisi Gurbet Göktaş, oyuncular Dilan Taşdemir, Saadet Tutal ile Yelda Hoşgör iddiaya göre Gençlikspor oyuncularına sözlü tacizde bulundu.

İzmir Elitspor, 66'ncı dakikada Saadet’in golüyle 2-0’ı yakaladı. Gölün ardından konuk takım oyuncuları sevinirken, el-kol hareketleriyle tahrik olduklarını söyleyen Gençlikspor futbolcuları tepki gösterdi. Konuk takımın 2-1 kazandığı maçın sonrasında Gençliksporlu futbolcular, kendilerine hakaret ve küfür ettiği iddiasıyla İzmir Elitspor kalecisi Gurbet Göktaş’ın üzerine yürüdü, ardından iki takımın oyuncuları tekme tokat birbirlerine girdi.

Kavgayı iki takım yetkilileri ayırmaya çalışırken, saha içine gelen polis ekipleri de İzmir Elitspor oyuncularını koruma çemberine aldı. Bu arada bazı sporcu yakınları da  Elitspor oyuncularına tepki gösterirken, Gençlikspor Antrenörü Uğur Akalp, İzmir Elitspor Antrenörü Aynur Aydoğan ile tartıştı.

İki takım oyuncuları, soyunma odasının yolunu tuttuktan sonra birbirlerinden şikayetçi olmak üzere sağlık raporu almak için Yalova Devlet Hastanesi’ne gitti.



OE(CE/AÖ)