Bostancı, Emin Ali Paşa Caddesi ile Prof. Dr. Ali Nihat Tarlan Caddesi’nin kesiştiği dörtyolda bulunan trafik ışıklarında bugün saat 15.45 sıralarında meydana gelen kaza görgü tanıklarının ifadesine göre şöyle gelişti:

Maltepe yönünden Kadıköy yönüne doğru giden İbrahim Ç.’nin kullandığı 34 ZN 6847 plakalı panelvan, trafik ışıklarında sola dönüş yasağı olmasına rağmen manevra yapmaya başladı. Bu sırada Kadıköy yönünden Maltepe yönüne giden Mehmet M.’nin kullandığı 34 GY 1213 plakalı motosiklet, manevra yapan panelvana çarptı. Motosiklet devrilirken, sürücü Mehmet M. de yola savruldu.

Kadıköy Yönünden gelerek Maltepe’ye gitmeye çalışan Köksal D., de kullandığı motosiklet ile kazadan kaçmaya çalışırken, Hakan T.’nin kullandığı 34 AC 8518 plakalı otomobile çarptı. Motor devrilirken, Köksal D., yere savruldu.

Yaralanan iki motosiklet sürücüsünün yardımına çevrede bulunanlar koştu, polis ile sağlık ekiplerine haber verildi. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı resmi ekipler kaza yerine ulaşarak güvenlik şeridi oluşturdu.

Kaza yerine çağırılan ambulansların trafik yoğunluğu nedeniyle geç kalmaması için resmi trafik ekipleri, minibüs yolu olarak bilinen caddedeki yoğunluğu azaltmaya çalıştı.

AMBULANS GEÇ GELDİ İDDİASI

Kazayı görerek yaralıların yardımına koşan vatandaşlar, ambulansın çok geç geldiğini iddia etti. Yaralıların yaklaşık 20 dakika kaza yerinde beklediğini öne süren vatandaşlar ile kaza yerine ilk ulaşan sağlık ekipleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Yaralılar daha sonra ambulansla Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. Kural ihlali yaparak kazaya neden olan İbrahim Ç., de emniyete götürüldü.

Uzun süre trafiğe kapanan yol, kaza yapan taşıtların kaldırılmasının ardından açıldı.