Kızıltepe'de 1991 yılında yapılan 70 yataklı Devlet Hastanesi, 2010 yılında başka bir yere 200 yataklı yeni binanın yapılmasıyla boşaltıldı. Yetkililer, binanın düzenlenerek Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne çevrileceğini söyledi. Ancak aradan 2 yıl geçmesine rağmen herhangi bir gelişmenin yaşanmadı, bina kaderine terkedildi. İlçe halkı, binanın madde bağımlılarının, evsizlerin ve fuhuş yapanların mekanı haline geldiğini savunarak, binanın biran önce söz verildiği gibi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne dönüştürülmesini istedi.

'AKŞAMLARI, BİNA ÇEVRESİNDEN KORKUDAN GEÇEMEZ OLDUK'

Eski hastane binası çevresinde oturan İdris Yusufoğlu, 200 bin nüfuslu Kızıltepe'de yetkililerin ilgisizliği nedeniyle madde bağımlılığının arttığını savunarak, "İlçe merkezinde bulunan böyle bir binanın kaderine terk edilmesi bizleri üzüyor. Ailemiz ve çocuklarımızla birlikte binanın önünden geçemez olduk. Kırık kapıları ve camlarıyla içi boş duran eski hastane binası, madde bağımlılarının mekanı haline gelmesi bizleri kahrediyor. Akşam saatlerinde buradan geçmemiz gerektiğinde yolumuzu korkudan değiştirmek zorunda kalıyoruz. Yetkililerden biran önce çözüm bekliyoruz" dedi.

Sadık Aslan adlı mahalle sakini ise uyuşturucu kullananlarla birlikte binanın fuhuş mekanı haline geldiğini ileri sürerek, "Allah devletten razı olsun bizlere yeni bir hastane binası yaptı. Uzak da olsa gidiyoruz. Fakat eski hastanemizin de ilçe merkezinde acil vakalar için hizmette bırakılmasını istiyorduk. Bu olmadı. Bunun yapılmaması bir yana, eski bina atıl durumda bırakıldı ve koca bina esrar kullanıcıları, tiner kullanıcıları ve fuhuş yapan kötü niyetli insanlara bırakıldı" diye konuştu.

Bu arada yaklaşık 2 yıl önce hastanenin yeni binasına taşınmasından sonra, eski binada kalan çok sayıda araç ve gerecin de yağmalandığı iddia edildi.



MAD(GG/SS)