Atatürk Bulvarı üzerinde elektronik ürün satışı yapılan 600 iş yerinin bulunduğu Kapaklı Pasajı esnafı, son zamanlarda polis ekipleri ile maliye memurlarının haksız baskınlarına maruz kaldıklarını iddia etti. Esnaf, yapılan baskınlarda birçok ürünlerine kaçak veya faturasız olduğu gerekçesiyle el konulduğunu ileri sürerek, yaşanan sıkıntıya son verilmesi amacıyla protesto yürüyüşü düzenlemeye karar verdi.

ESNAF ARASINDAKİ KAVGAYA BİBER GAZLI MÜDAHELE

Öğle saatlerinde dükkanlarını kapatarak pasaj önüne çıkan iş yeri sahipleri, bu sırada bazı dükkanların açık olduğunu gördü. Açık iş yeri sahipleri ile protestocu esnaf arasında bu nedenle çıkan tartışma bir süre sonra kavgaya dönüştü. Tekme tokat birbiri ile kavga eden esnafı polis biber gazı kullanarak ayırdı.

"DEVLET KAÇAĞIN ÖNLEMİNİ ALSIN"

Esnaf, daha sonra yürüyüşten vazgeçip pasaj önünde basın açıklaması yaptı. Polisin iş yerlerine sürekli baskın yapmasından bıktıklarını söyleyen Kapaklı Pasajı Esnafları Dernek Başkan Yardımcısı Ahmet Öncel, "Burada iş yeri olan esnaf, herkes gibi vergisini ödüyor. Ancak buna rağmen her gün buraya polis ve maliye ekipleri gelip baskın yapıyor. Bununla birlikte hırsızlık malı cep telefonu için polis gelip işyeri sahibini alıp götürüyor. Adam ikinci el cep telefonu satışını yapıyor. Satın aldığı malın çalıntı olup olmadığı bilmez. Ama fatura esnafa kesiliyor. Gümrük kaçağı mal sorununun önüne geçmek için devlet bunun önlemini kendisi alsın. Bizim tezgahta 100 tane cihaz varsa, devlet gelip bunun 50’sine el koyuyor. Bu mallar Türkiye’ye nasıl geliyor. Orada önlem alsınlar" dedi.

Polisin güvenlik önlemi aldığı eyleme katılan esnaf, basın açıklamasının ardından pasaja dönüp kilit vurdukları iş yerlerini yeniden açtı.