Ayşe ve Hasan Kabakçı çiftinin 3 çocuğundan Mevlüt Kabakçı, 9 yıl önce, 23 yaşındayken, iş bulamayınca kaçak kömür ocağında çalışmaya başladı. Kabakçı, henüz 2 yıllık madenciyken 25 yaşında iş kazası geçirdi. Yer altında çalışırken vagon ile kaya arasında sıkışan Kabakçı, arkadaşları tarafından kurtarılarak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Omuriliği kırıldığı için ameliyata alınan, ancak felç olmaktan kurtulamayan Kabakçı, İstanbul ve Almanya'da gördüğü fizik tedavilerle de ayağa kalkamadı.

7 yıldır evinde yatağa mahkum yaşayan Mevlüt Kabakçı, maden ocağında işe başlamadan önce İstanbul ve Bursa'da farklı sektörlerde çalıştığını, ancak ailesinin yanında olmak için daha sonra Zonguldak'a döndüğünü söyledi. Zonguldak'ta iş bulamayınca kaçak kömür ocağında işe başladığını anlatan Kabakçı, "2 yıl sonra bu kaza başıma geldi. Bizim şehrin genel sorunu bu. Maden ocaklarındaki kazalar, ölüm olunca gündeme geliyor. Ancak kaçak ocaklarda her gün kaza oluyor. Kimisi bacağını kaybediyor, kimisi sakat kalıyor. Benim de başıma geldi. Ama yapacak bir şey yok" diye konuştu.

Mevlüt Kabakçı, evinin önündeki 25 metrelik merdiven nedeniyle kardeşi Onur Kabakçı'nın sırtında dışarıya çıkabiliyor. Tek başına dışarıya çıkabilmesi için evinin önüne yol yapılmasının yanında akülü tekerlekli sandalyeye de ihtiyacı olduğunu söyleyen Mevlüt Kabakçı, "Bazen arkadaşlarım beni evde ziyaret ediyor. Ancak ben de dışarıya çıkmak, gezmek istiyorum. Evde vakit geçmiyor. Bu merdiven nedeniyle her zaman çıkamıyorum. Kardeşim de çalıştığı için sürekli yanımda değil. Yol yapılsa, bir de akülü tekerlekli sandalye olsa tek başıma çıkabilirim" dedi.



GG(EE/CK)