Gebze'daki Balçık Köyü Mevkii'nde Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) yakınında 10 yıldan bu yana faaliyet gösteren  ve Gebze Belediyesi ekiplerince kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alınan 15'den fazla prefabrik konut imalathanesinden bir bölümü iş makineleriyle yıktırıldı.  Diğerlerinin yıkımını durdurmaya çalışan imalathane sahipleri, belediyeye tepki göstererek, tamamının yıkılması halinde 300'den fazla kişinin  işssiz kalacağını, evlerine ekmek götüremez hale geleceklerini söyledi.

İmalathane sahiplerinden Mehmet Çelik, buradaki imalathanelerin ruhsatsız olduğunu bildiklerini ancak, belediye yetkililerinden kendilerine süre verilmesini istediklerini söyledi. Çelik, "Birkaç tesisi yıktılar. Diğerlerini de yıkıyorlar. Kış ortasında bu tesisleri nereye götürebiliriz" diyerek süre istedi.

Hasan Özdemir, Ferhat Bıyık ve Rıza Geyik adlı imalatçılar da, kendilerine taşınmak için 2 yıl süre vermelerini, ellerindeki siparişleri teslim etmeleri gerektiğini anlatırken, "Her birimiz en az 5 nüfusa bakıyoruz.  Ekmek teknelerimiz yıkılırsa biz ne yaparız? Bu sorunumuzu Bakanımız Sayın Nihat Ergün'e de ilettik. 'Bu alanları yıkmayın' demiyoruz, biz sadece devlet büyüklerimizden kendimize uygun çalışma alanları bulmamız için 2 yıl süre istiyoruz. Gerekirse Başbakanımızdan izin isteriz, ama bu işyerlerini yıktırmayız" diye konuştu.

Gebze Belediyesi'nden açıklama yapılmamakla birlikte bu işyeri sahiplerinin daha önce birçok kez uyarıldığı belirtildi.



OU,OY(MB/İD)