Atatürk Havalimanı’nda eşi Nurcan ve arkadaşları tarafından çiçeklerle karşılanan Tunç Fındık, 2008’de bu yana geçit vermeyen K2'ye tırmanmanın mutluluğun yaşadığını belirtti. Tunç Fındık şöyle konuştu:

“50 gün süren bir tırmanış oldu. Dünyanın uzak bir köşesinde ve dünyanın en zor dağına gittik. K2 teknik açıdan da zor bir dağ. Hava şartları açısında da kötü bir dağ. Ama bize iyi davrandı ve bize izin verdi. Tırmanış çok güzel oldu. K2’de de enteresan bir rekor kırdık. Çünkü 2008’den bu yana K2’ye çıkabilen yoktu. Çıkanlardan da 2008’de 11 kişi ölmüştü. Dolayısı ile kötü ünü olan bir rota. Hava çok belirsizdi. Zemin çok dik ve teknik. Kaya tırmanışı, buz tırmanışı ile çıkılan bir dağ. Kesinlikle yürünerek çıkılan bir dağ değil. Çok az oksijen kullandım. Büyük bir ekiptik. Üç kişi zirveye çıktık. Zirvede çok mutlu oldum. Çünkü K2 kendini dağcılara kolay teslim eden bir dağ değildir. Hepimiz kendimizi sıra dışı hissettik. Özellikle İranlı arkadaşım. Azim ve Fransız arkadaşım Fabis’le birlikte tırmandık. 2009 ben de teşebbüs etmiştim. Hava şartlarından tırmanamadım Bu ikinci denememdi. Ama bu kez başardım. Türk Bayrağını ve Atatürk’ün resmini de 8611 metrede dalgalandırdım. Çok mutluyum.”

Tunç Fındık K2’nin tırmandığı sekizinci 8 binlik dağ olduğunu belirterek, “Artık seneye Tibet’te bir dağa tırmanacağım. Ondan sonra yine Pakistan’da veya Nepal’de bir tırmanış olacak. Bunu planlayacağız “

FK(BB) (FOTOĞRAF)