UNESCO Başkanı Irina Bokova ve Panasonic Genel Müdürü Takumi Kajisha'nın konuşmalarıyla başlayan törende barış sanatçıları Sarah Brightman, Setsuko Klossowska de Rola ve Particia Velasquez de yer aldı. Törende yerel giysileri ve Türk bayrağıyla ülkemizi temsil eden Şeydanur büyük ilgi gördü.

BEŞ GÜN JAPONYA'DA KALDI

Öğretmen olan babası Recep Gündoğan ile Japonya'nın Kyoto kentine giden ve burada beş gün kalan Şeydanur Günaydın, Türkiye'ye dönüşünde ödülünü okuluna getirip, mutluluğunu okul müdürü Orhan Aydın ve eski sınıf öğretmeni Nurcan Afacan ile paylaştı. Şeydanur Günaydın, Japonya'daki etkinliği anlatırken şunlarısöyledi:

"Kyoto'da ödül töreninde bir derecelendirme yapılmadı. Hepimize aynı ödül verildi. Amaç dünya çocukları arasında çevre bilincini geliştirmek ve dostluk köprüleri kurmaktı. Yaptığımız ve ödül aldığımız resimler sergilendi. Japonya'yı ve Japon kültürünü tanıdım, ülkemizi tanıttım, çeşitli ülkelerden çocuklarla güzel arkadaşlıklar kurdum. Onlarla oyunlar oynadık, resimler yaptık. Türkiye'yi ve Balıkesir'i en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum."

DÜNYA ÇAPINDA BİR SORUMLULUK PROJESİ

Panasonic, tüm dünyada çevre bilincini genç nesillere aşılamayı hedefleyen, dünya çapında bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan 'Okulumuz Yeşil' (Eco Kids) projesini İstanbul’dan 39, Balıkesir’den de 20 okulun katılımıyla Türkiye’de başlattı. Proje, Avrupa çapında okullararası düzenlenen Çevreci Resimli Günlük yarışması, çocukların okuldaki çevre derslerinde neler öğrendiklerini ve çevreye dair düşüncelerini yazıyla ya da resimlerle, Panasonic’in dağıttığı günlüklere dökmeyi amaçladı. Panasonic’in 100’üncü kuruluş yıldönümü olan 2018’de çevreci eğitim programları aracılığıyla iki milyon çocuğa ulaşmayı hedeflediği belirtildi.



CY(İÖ/COŞ)