Uludağ'ın Soğukpınar Mevkiinde devriye gezen jandarma ekipleri, ormanlık alana atılmış kumaş, deri ve sünger parçaları gördü. Çevrede araştırma yapan ekipler çöpleri kimin attığını belirlemek için çalışma başlattılar. Çöplerden örnekler alan jandarma ekipleri, atıkların Gemlik Yolunda bulunan bir koltuk imalathanesine ait olduğunu belirledi. Fabrika yetkilileri, atıkları Hamitler çöplüğüne götürmesi için Gürbüz Anlıak adındaki kamyon şoförü ile 200 liraya anlaştıklarını söyledi. Kamyonun plakasından yola çıkan jandarma Gürbüz Anlıak’a kısa sürede ulaştı.

İŞİ ACELEYMİŞ

Osmangazi ilçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Yiğitali Karakolu'nda ifadesi alınan Gürbüz Anlıak, "Atıkları fabrikadan alıp çöplüğe götürücektim. Ama işlerim çok sıkıştığı için ormanlık alana atıp ayrıldım. Jandarma ekiplerinin beni bulacağını tahmin etmedim, çok pişmanım. Bir daha ormanlık alana bir şey atmayacağım" dedi.

Jandarma ekipleri daha sonra güvenlik güçlerinin kontrolünde, Gürbüz Anlıak'ı kamyonu ile ormanlık alana götürüp, bıraktığı çöpleri aracına tekrar yükleterEk Hamitler çöplüğüne döktürdü.

Ayrıca hakkında yasal işlem başlatılan Gürbüz Anlıak'a 'Çevre Kanunu'na muhalefet', 'Ormanlık alana katı ve yanıcı atık bırakmak' ve 'Kabahatler Kanunu'na göre, 7 bin TL'ye kadar para cezası kesileceği belirtildi.



HT(FK/COŞ)