Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından Hükümet Konağı girişinde karşılanan Orgeneral Kalyoncu, Valilik Makamı'na girmeden önce Şeref Defteri'ni imzaladı. Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrasında Vali Balkanlıoğlu, Orgeneral Kalyoncu'yu makam aracına kadar uğurladı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Kalyoncu'nun nezaket ziyareti gerçekleştirdiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, "Afyonkarahisar şehitler şehri. Bu nedenle paşalarımız gelip geçerken uğruyor. Bizleri onurlandırdılar" dedi.

Jandarma teşkilatının Türkiye'nin yüzde 98'inin güvenliğini sağladığını, bu nedenle jandarmaya önem verdiklerini belirten Balkanlıoğlu, Avrupa Birliği Uyum Yasaları çerçevesinde jandarmanın daha şeffaf ve halkla diyalog içinde bir teşkilat haline geleceğini söyledi.

Orgeneral Kalyoncu'nun vatandaşın jandarmaya 'Alo 156 Jandarma'dan ulaşmasını istediğini aktaran Balkanlıoğlu, "İhbar için değil, sohbet için de arıyorlar dediğimizde komutanımız, 'Yeter ki arasınlar, sohbet için de olsa arasınlar' karşılığını verdi" diye konuştu.