Merkez Seyhan İlçesi'nde altından demiryolu geçen Kasım Gülek Köprüsü'nün bulunduğu Reşatbey ve Gazipaşa mahallelerinde oturanların kapılarını erken saatlerde çalan görevliler, yolun devamındaki Gazipaşa Bulvarı ve Cevat Yurdakul Caddesi'nin de 6 saat süreyle kapanacağına dair duyuru dağıttı.

Duyuruda, "Ülkemizin tanıtımında büyük rol oynayacak olan ve Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle Adana'da gerçekleştirilen James Bond filminin çekimleri dolayısıyla Cevat Yurdakul Caddesi ve Gazipaşa bulvarı Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nin onayı ile 25 Mart pazar günü 06.00-13.00 saatleri arasında trafiğe kapatılacaktır. Yardımlarınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz" denildi.

Tatil günü olması nedeniyle öğle saatlerine kadar evlerinden çıkmayan mahalle sakinleri, aldıkları duyuruyu anlayışla karşıladı. Adana'nın tanıtımı için yolların kapatılmasına katlandıklarını söyleyen Gazipaşa Mahallesi sakinlerinden Yasemin Yenen, "James Bond sayesinde Adana'mızın tanıtımını yapılıyor. Kalabalık set ekibinde Adanalı gençler çalışıyor. Benim oğlum ve gelinim de çalışanlar arasında bulunuyor. İyi şey yapılırken, bir süreliğine yollarımız kapanacak. O kadar da olsun. Adana'nın reklamı için değer" diye konuştu.

Daniel Craig'in başrol oynadığı 'James Bond- Skyfall' filminin bazı sahneleri ise Karaisalı İlçesi'nde Almanlar tarafından iki uçurum arasına yapılıp 1912'de hizmete açılan 172 metre uzunluğunda, 99 metre yüksekliğindeki demiryolu köprüsü ile merkez Yüreğir İlçesi'ndeki tarihi Yakapınar Mahallesi'nde çekiliyor.



ÇA(OA/SS)