James Bond serisinin son filmi 'Skyfall'in çekimleri Koca Çalış Plajı'nda geniş güvenlik önlemleri altında sürüyor. Çekimlerin yapılacağı plato çevresinde bulunan 1 kilometrekarelik alan güvenlik çemberine alınırken, platoya hakim 200 metre yüksekliğindeki 2 tepeye de güvenlik görevlileri yerleştirildi. Denizde, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait 3 bot görev yaparken, 70 özel güvenlik görevlisi ise çekim alanın çevresinde kuş uçurtmuyor. Film platosuna görevliler dışında kimse yaklaştırılmazken, polis ekipleri de güvenlik görevlilerine destek veriyor.

TURİSTLER BÖLGEYE GİREMİYOR

Güvenlik görevlileri, araçlarıyla Koca Çalış Plajı'ndan geçmek isteyen yerli ve yabancı turistleri alternatif yollara yönlendiriyor. Yürüyüş yapan turistlerin de bölgeye girmesine izin verilmiyor.

Gizlilik gerekçesiyle platoya girişine izin verilmeyen tatilcilerden Canan Karadağ, "Koca Çalış Plajı'nda gezinti yapmak istedik. Ancak çekimler nedeniyle izin verilmedi. Çekimleri izlemek istedik ona da izin verilmedi" dedi.

Sahilde gezintiye çıkan İngiliz Dave Beattie ise, "Burada tatil yapıyoruz. Her zaman yemek yediğimiz restorana gitmek istedik ancak güvenlik görevlileri geçimize izin vermedi. Bu yüzden restorana gidemiyoruz" diye konuştu.

Platoya giriş izni verilmeyen Marry Beattie, filmin başrol oyuncusu Daniel Craig’in fotoğrafını çekmek istediğini ancak güvenlik görevlileri tarafından engellendiğini söyledi.

Anka Film'in EON Productions ile çekimlerinin bir bölümünü Adana ve İstanbul'da yaptığı 'Skyfall' adlı yeni James Bond filminin çekimleri Çalış Sörf Cafe'de yapılıyor. Koca Çalış Plajı'nda 2 gün sürecek çekimler, perşembe ve cuma günü ise Fethiye İskelesi'nde yapılacak.