Av yasağının kalktığı 1 Eylül'de, 24 metre yasağı nedeniyle gerçekleştirilen 1 haftalık boykotun da etkisiyle geçen ayın ikinci haftasında tanesi 25- 30 TL'den satılan palamutun fiyatı, bolluk nedeniyle İzmit'te 2.5 TL'ye kadar düştü. Bu yıl tam bir palamut bereketi yaşandığını söyleyen balık pazarı esnafından Kemal Bineklioğlu, "Tezgahlarımız her gün palamut balığı ile dolup taşıyor. 4 palamutu 10 TL'den satıyoruz. Bu kadar ucuzlamışken vatandaşlarımıza bol bol balık tüketmelerini tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Balıkçı Uğur Pehlivan ise "Karadeniz'e kıyısı olan Kefken'den açılan teknelerimiz hergün kasalar dolusu palamutla geliyor. İnanılmaz bir biçimde balık bolluğu yaşanıyor. Etten çok ucuz olan balığa vatandaşlarımız da ilgi gösteriyor" dedi.

DERİN DONDURUCUDA SAKLAYACAĞIM

Fiyatları iyice düştüğünü ve sık sık balık almaya geldiğini söyleyen ev kadını Fatma Gürbüz, "Balık pazarında fiyatları çok düşmüş görünce kırmızı et almak yerine balık almayı tercih ediyorum. Ayrıca biraz fazla alarak derin dondurucuda saklayıp daha sonra tüketmeyi planlıyorum" diye konuştu.



EA(MB/SS)