Duruşmaya İzmirli gazetecilerin yanı sıra İzmir’den Balbay Destekçileri Grubu ve tanınmış sanatçılar da katıldı. 'Sanatçılar Girişim Grubu'nu temsilen Rutkay Aziz, Levent Kırca, Bedri Baykam, Ataol Behramoğlu gibi 10’dan fazla sanatçı duruşmayı izleyerek, Balbay ve Özkan’a desteklerini iletti. Duruşma öncesi Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan ile görüşme fırsatı bulan İzmirli gazeteciler, uzun yıllar İzmir'de görev yapan Balbay'la eski günleri andı, moral verdi. Eski dostlarını ve meslektaşlarını gören Mustafa Balbay, İzmirli meslektaşlarını her zaman yanında hissettiğini belirterek, ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

BALBAY YİNE İZMİR KİTAP FUARI’NDA OLACAK

Bu yıl 17’ncisi düzenlenecek İzmir Kitap Fuarı’na açılışından itibaren her yıl katıldığını vurgulayan Mustafa Balbay, bu yılki Kitap Fuarı’nda 'Gazetecilik doğumu İzmir’de gerçekleşmiş milletvekili Mustafa Balbay' temasının işleneceğini söyledi. Balbay, bu anlamlı etkinliği meslektaşlarıyla paylaşarak, “Sevenlerim ve dostlarımla birlikte bu yıl yine İzmir Kitap Fuarı’nda olacağım. Tüm İzmirli dostlarımın desteklerini bekliyorum” dedi.

“2 - 2 - 7 TAKTİĞİ UYGULUYORUM”

İzmirli meslektaşlarına çok iyi olduğunu söyleyen Balbay, “Özgürlük geldiği gün onu sapasağlam karşılamamız lazım. Çok iyiyim. Maç devam ediyor ve ben her an takıma alınacakmış gibi hazırlıklıyım. Burada 2 - 2 - 7 taktiğini uyguluyorum. Günde 2 saat spor, 2 saat gazete okuma, 7 saat kitap okuma ve yazma” diye konuştu.

Tutukluluğunun dördüncü yılında üyesi oldukları iddia edilen terör örgütünün hala bulunamadığını belirten Mustafa Balbay, şunları söyledi:

“Böyle bir örgütün varlığından haberdar olanların insaniyet namına bize de bildirmesini istiyoruz ki, neyle suçlandığımızı bilelim. Yargılanmakta olduğumuz 2. Ergenekon Davası mesafe aldıkça uzuyor. Dün 6. iddianame eklendi. Bize eklenen iddianame de daha önce iki iddianamenin birleştirilmesiyle oluşmuştu. Şimdi İzmir’e gidiyorsunuz ve yolda “İzmir 250 km’ yazıyor. Bir süre daha devam ettikten sonra “İzmir 300 km’ yazıyor. Bu dava da tıpkı buna benziyor.”

“GAZETİCİLER SAHİPSİZ DEĞİL”

Duruşmanın ardından bir açıklama yapan Gazetecilere Özgürlük Platformu’nun dönem başkanlığını bu ay başında devralan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, tutuklu gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın yanında olduklarını belirterek, “Gazeteciler sahipsiz değil. Cemiyetler ve gazeteciler olarak daima onların yanındayız. Türkiye'de demokrasinin tartışılmasına yol açan bu hassas noktada; tüm gazetecilerin bir an önce ailelerine ve özgürlüklerine kavuşmasını istiyoruz” diye konuştu.