İzmir'de dün sabah erken saatlerde başlayan ve etkisini sürdüren şiddetli yağış, kentte hayatı felç etti. Şehir merkezindeki sokaklar göle döndü. Vatandaşlar İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne isyan etti. Yüzlerce ev ve işyeri ile ana caddeleri su bastı. Birçok araç yolda kaldı. Yaklaşık 6 ay önce açılan karayolu çöktü. Rögar kapaklarının taşması sonucu kanalizasyon suları sokaklara aktı.

Sağanak yağış, etkisini artırarak gece de devam etti. Konak, Karşıyaka, Buca, Gaziemir, Bayraklı gibi birçok merkez ilçede cadde ve sokaklar göle döndü, ağaçlar devrildi, yollar çöktü. Konak ilçesi Çankaya semtinde bulunan bir ağaç, şiddetli yağmur ve rüzgar nedeniyle park halindeki 2 otomobilin üzerine devrildi. Vatandaşlar ayakkabı ve çoraplarını çıkararak, pantolonlarını sıyırarak sokaklarda yürümeye çalıştı.

Her yağmurda su baskınına uğrayan Mersinli semti yine sular altında kaldı. Halkapınar Spor Salonu ile Atatürk Stadyumu'nun bulunduğu bölge tamamen göle döndü. Mersinli Mahallesi Muhtarı Hasan Hüseyin Bayduğa, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Halkapınar metro istasyonu duvarının mahalleyi dere yatağına çevirdiğini söyledi. Duvar nedeniyle her yağmurda mahallenin sular altında kaldığını aktaran Bayduğa, "Büyükşehir Belediyesi'ne yazmadığım dilekçe kalmadı. Metro duvarınrı çektiler, Çin seddi gibi kapladı burayı. Bu duvar nedeniyle iki büyük derenin önü tıkandı. Buradan küçük bir boru yaptılar ama bunun kaldıramayacağını biz söyledik. Büyükşehir Belediyesi'nde bu kadar mühendis, müdür, danışman var. Hiçbirinde iş yok. Gel kardeşim mahalle muhtarına, sor anlatsın sana. Tüm mahalle sular altında. Neden? Altyapı yok. Büyükşehir Belediye başkanımız Kemalpaşa'da, Ödemiş'te, Çiğli'de. İzmir'in göbeği Mersinli mahallesi, görün halimizi" diye duruma isyan etti.

Bornova ilçesinde yaklaşık 6 ay önce yapılan yol, şiddetli yağmur sebebiyle çöktü. İnönü Mahallesi Ersoy Caddesi üzerinde 1007 ile 1013 sokakların kesiştiği noktada bulunan ve yaklaşık 6 ay önce hizmete açılan yol, yoğun yağış sonucu akşam saatlerinde çöktü. Olayı gören vatandaşlar durumu belediye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini sağlarken, belediye ekipleri de yolda çalışma yaptı