İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ve tutuklu bulunan gazeteci yazar Mustafa Balbay’a destek verenler İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda bir araya geldi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiya Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Sözcüsü Atilla Sertel, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger’in de katıldığı etkinlikte çok sayıda insan üzerlerine giydikleri Mustafa Balbay baskılı tişörtler, pankartlar ve panolarla özgürlük çağrısında bulundu. Yarın açılacak kitap fuarı öncesi basın açıklaması yapan Atilla Sertel, şunları söyledi:

"İzmir GAzeteciler Cemiyeti üyesi, CHP İzmir Milletvekili, gazeteci-yazar Mustafa Balbay ve tüm tutuklu gazeteciler için buradayız. Yarın açılacak olan kitap fuarı, Balbay için büyük bir anlam ifade ediyor. Tutuklanana kadar her yıl hiç aksatmadan İzmir kitap fuarına katıldı, kitaplar imzaladı, paneller ve söyleşilerde okurlarıyla buluştu. Bu yıl ise fiziken burada olamasa da ruhuyla, anlayışıyla ve düşüncesiyle İzmirlilerle birlikte olacak. Demokrasinin kalesi İzmir’den çıkmış, çağdaş, aydın, yurtsever bir geceteci olan Mustafa Balbay’ı cezavindeki son ziyaretimizde bize üç yıldır uzak kaldığı kitap fuarına olan özleminden bahsetti. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak fuar içinde Mustafa Balbay standında her gün yazarlar, aydınlar ve gazeteciler Balbay’ın kitaplarını imzalayacak."

"MUSTAFA BALBAY’A VE GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK"

Türkiye’de yaşanan demokrasi dramına dikkat çekeceklerini belirten İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, "Şimdiye kadar olduğu gibi fuar süresince de "Mustafa Balbay’a ve Gazetecilere Özgürlük' isteyeceğiz. Kamu vicdanını kanatan, ülkemizin karnesine kara bir not olarak düşen basın ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasını bir kez daha talep edeceğiz. Gazeteciler özgür yargılansın istiyoruz. Toplumun her kesiminde, devletin zirvesinde ve iktidar kanadında uzun tutukluluk sürelerinin cezaya dönüştüğü noktasında bir görüş birliği varken gazetecilerin 3-4 yıldır tutuklu olarak yargılanmasını kabullenemiyoruz. Gazeteciliğin halkın haber alma, bilgi edinme ve gerçeğe ulaşma hakkı olduğunu kabul ederek nitelikli, özgür yayıncılık için vereceğimiz mücadelede kamuoyunu dayanışmaya çağırıyoruz. Basın ve ifade özgürlüğünün üzerine çöken bu karabasan kaldırılmalıdır. Basın ne kadar özgürse, halk da o kadar özgürdür" diye konuştu.