2011- 2012 eğitim- öğretim yılının ikinci yarıyılı, İzmir'in Limontepe Semti'ndeki Emir Sultan İlköğretim Okulu'nda sancılı başladı. İlk yarıyılı Seniye Hasan Saray İlköğretim Okulu'nda bitiren yaklaşık 700 öğrencinin 4, 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflarda eğitim gören yarısı, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kararıyla deprem güçlendirme çalışmaları nedeniyle Emir Sultan İlköğretim Okulu'na yönlendirildi. Diğer sınıflar ise okulun sağlam olan bloğunda kaldı.

İkinci yarıyılın ilk ders ziliyle birlikte iddiaya göre, Emir Sultan İlköğretim Okulu'da eğitim gören öğrenciler ile diğer okuldan gelenler ve veliler arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Kavgaya varan tartışmaların ardından Seniye Hasan Saray İlköğretim Okulu'ndan gelen öğrencilerin çoğu, velileri tarafından dışarı çıkarılıp derslere sokulmadı. Okul önünde, çocuklarıyla alkışlı protestoda bulunan veliler, diğer öğrenci ve velilerin, kendilerini istemediğini, kötü davrandığını ileri sürdü. Okullarına geri dönmek istediklerini belirten veliler, bugüne kadar göz yumulduğunu, yetkililerin neden kışın ortasında böyle bir karar aldığını anlamadıklarını, servis tutmak zorunda kalınca maddi yönden de zarara uğradıklarını dile getirdi.

MAĞDUR ETTİLER

Velilerden Gamze Yılmaz, "Kışın ortasında bizi buraya yönlendirdiler. Okuldaki öğrenci ve veliler bizi istemiyor. Çocuklarımıza okulun öğrencileri kötü davranıyor. Okul yönetimi, Valiliğin kararı olduğunu söylüyorlar. Bu şekilde devam ederse çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. Bizi kendi okulumuza geri göndersinler" diyerek tepkisini dile getirdi.