Kentte özellikle sokak satıcıları aracılığıyla uyuşturucu pazarlayan şebekeye yönelik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarının ardından kimlikleri belirlenen zehir tacirleri takibe alındı. Diyarbakır’dan aldığı uyuşturucuyu kurye Ş.A. ile gönderen şebeke lideri M.H. de bir başka yolcu otobüsüyle yola çıktı.

Bornova girişinde önlem alan polisin yaptığı operasyonla, kurye Ş.A. yakalandı, valizinde de 8 kilo esrar ele geçirildi. Bu sırada şebeke lideri M.H. de Konya’da aynı anda gözaltına alındı. Operasyonu genişleten ekipler, S.Z., U.E., F.T.’yi de İzmir’de yakaladı. Zanlıların esrarı sokak satıcıları aracılığıyla kentte pazarlamayı planladıkları öğrenildi.

10 AYDA 2 BİN 800 KİLO ESRAR

Bu arada Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin yılın ilk 10 ayında peşpeşe operasyonlarla, toplam 2 bin 800 kilo esrar ele geçirdiği öğrenildi. Bu rakamın İzmir rekoru olduğunu dile getiren polis yetkilileri, zehir tacirlerine yönelik çalışmaların aralıksız devam deceğini söyledi.