TGB İzmir Şubesi üyesi gençler, kendilerine destek veren CHP, DSP, İşçi Partisi, Cumhuriyet Güçbirliği, Emekli Subay Eşleri Derneği üyeleriyle birlikte Alsancak'taki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanıp yürüyüşe geçti. Yaklaşık 100 kişilik gruptan, kendisini yeni Osmanlı padişahı 'Abdül Tayyip' olarak tanıtan TGB üyesi bir genç, güzergah boyunca halkı selamladı daha sonra elindeki "29 Ekim'i yasakladım, 19 Mayıs'ı, okullarda gençliğin hitabesinin okunmasını da yasaklayacağım, Kutlu Tayyip Hatfası düzenleyeceğim" sözlerinin olduğu fermanı okudu. Ferman okunurken kabalıktan ise sık sık "Yuh" sesleri yükseldi.

Grup, adına bir basın açıklaması yapan TGB İzmir Şube Başkanı Ezgi Sağcan, AK Parti iktidarının ulusal bayramları yasakladığını, milli değerlere saldırıp, gençliğin tarih bilincini ve vatan sevgisini yok etmek, Ortaçağ'ın karınlıklarına mahkum etmek istediğini öne sürdü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın "Dindar bir nesil yetiştireceğiz" sözlerinin, aslında sözün ifade ettiği anlamın çok ötesinde karanlık niyetleri açığa vurduğunu ileri süren Ezgi Sağcan, şöyle devam etti:

"Gençliğe Hitabe'nin duvardan indirilmek istenmesi, ilk ve ortaöğretim kurumlarında Atatürk köşelerinin kaldırılması girişimleri, aslında hedef alınanın Cumhuriyet devrimleri olduğunu açıkça göstermiştir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'dindar' diye nitelendirdiği Cumhuriylet düşmanı kimseler, Türkiye halkı bağımsızlığı için şavaşırken, İngiliz işbirlikçisi olmuş, onların silahlarıyla Anadolu'nun dört bir yanında isyan çıkartmış, Kurtuluş Savaşı'mızı boğmaya çalışmış, Menemen'de genç teğmen Kubilay'ın kafasını kesip, Maraş'ta, Çorum'da yurttaşlarımızı katletmişler, Sivas'ta aydınlarımızı öldürmüşlerdir. O dindarları biz Kore'de mehmetçiğimizi ABD'ye 23 sente pazarlarken gördük. Cumhuriyet eğitimi dindar yetiştirmek için değil, özgür yurttaş yetiştirme için vardır."