İzmir'de iki haftadır etkili olan soğuk havanın ardından gelen kar yağışı, kentin dış ilçelerinde de görüldü, bazı dağ köyleri ile Selçuk İlçesi’ne bağlı Şirince’nin de yolları trafiğe kapandı. Uzun bir aradan sonra İzmir ve ilçelerini beyaza bürüyen kar yağışını fırsat bilenler, kar topu oynayıp kardan adam yaptı.

İzmir merkezde saat 06.00’da etkili olmaya başlayan kar yağışı, dış ilçelerde de etkili oldu. Kentin turizm merkezi Çeşme’de yaklaşık yarım saat boyunca yağan kar, daha sonra yerini yağmura bıraktı. Çeşme’nin dışında kalan ilçelerde kar etkisini gösterdi.

KÖY YOLLARI KAPANDI

Torbalı İlçesi’nde kar yağışı saat 02.00 sıralarında başladı ve halen devam ediyor. Beyaz bir güne uyanan Torbalı’nın bazı dağ köylerinin yolları kapandı. İlçeye bağlı Dağkızılca, Dağtekke, Ormanköy ve Karaot adlı dağ köylerinin yolları şiddetli kar yağışı nedeniyle kapandı. Belediyeye bağlı ekipler, yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca ilçedeki Perşembe Pazarı’nda bazı pazarcı esnafı, kar yağışı nedeniyle tezgah açamadı.

BELEDİYE BAŞKANI KÖYLERİ DOLAŞIYOR

Yıllar sonra beyaza bürünen Foça’da, balıkçı barınağındaki tekneler kartpostallık görüntü oluşturdu. İlçede yaşayanlar, yıllar sonra tutan karın sevincini yaşadı. Ellerine fotoğraf makinelerini alıp sokağa çıkan Foçalılar, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Çarşıdaki esnaf, belediye çalışanları ve vatandaşlar kar topu oynadı. Belediye Başkanı CHP’li Gökhan Demirağ, saat 06.00 sıralarında başlayan kar yağışının ardından makam aracıyla ilçeye bağlı köyleri gezmeye başladı. Herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için gerekli önlemlerin alındığını kaydeden Başkan Demirağ, "Buzlanma nedeniyle trafik kazalarının yaşanmaması için önlemlerimizi aldık. Ben de köyleri dolaşıp incelemelerde bulunuyorum. Şuana kadar bir problemle karşılaşmadık" dedi.

HAYAL KIRIKLIĞI

İzmir’in güneyinde yer alan Seferihisar İlçesi’nde sabah saatlerinde başlayan kar yağışını sevinçle izleyenler, yaklaşık bir saat sonra yağışın kesilmesiyle hayal kırıklığına uğradı.

KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ ARTTIRIYOR

İzmir’in yanı başındaki dış ilçesi Kemalpaşa’da saat 07.00’da başlayan kar yağışı etkisini giderek artırıyor. Belediye ekipleri, Çevreyolu ve İnönü Caddesi’nde saat 09.00’dan itibaren tuzlama çalışmalarına başladı. Beşpınar ve Bayramlı Köyleri’ne, yollarının kapanma ihtimali üzerine Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından tedbir amacıyla birer kar kürüme aracı gönderildi. Trafik ekipleri ise Torbalı yönünden gelen araçları ağır seyretmeleri konusunda uyarırken, zincirsiz ağır araçların ilçeye girişine izin vermiyor. İlçede karın tadını çıkaranlar da oldu. Yıllar sonra beyaza bürünen ilçede vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirip, kar topu oynadı.

EKİPLER TUZLAMA ÇALIŞMASI YAPIYOR

İzmir’in kuzeyinde bulunan Bergama ve Kınık İlçeleri’nde de kar yağışı sabahın erken saatlerinde kendini gösterdi. Karayolları ekipleri, buzlanmaya karşı Bergama- Soma karayolunda tuzlama çalışması yapıyor. Kınık’a bağlı bazı dağ köylerine ulaşım sağlanamıyor. Kar nedeniyle kapanan yolların açılması için çalışmalar sürüyor.

YER BUZ TUTTU

Menemen İlçesi’nde sabah saatlerinden bu yana etkisini gösteren kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yerler buz tuttu, eğimli yollarda sürücüler zor anlar yaşadı. İlçeye bağlı köy yollarının açık olduğu öğrenildi.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Uzun yıllar sonra etkili olan kar yağışının ardından beyaz bir görüntüye kavuşan Aliağa İlçesi’nde, kar hasreti çekenler yaşadıkları anı ölümsüzleştirmek için hatıra fotoğrafı çektirdi. Aliağa Belediyesi’ne bağlı ekipler, buzlanma tehlikesi bulunan bölgelerde tuzlama çalışması yapıyor. Aliağa Belediye Başkanı CHP’li Turgut Oğuz, "Ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tüm önlemleri aldık. Ana arterlerde tuzlama çalışmalarımız sürüyor. Ciddi bir sorunla karşılaşmadık" dedi.

SOKAKLAR MİNİKLERE KALDI

Diğer bütün ilçelerin aksine Kiraz’da kar yağışı saat 11.00 sıralarında başladı. Vatandaşların sabah işe gitmeleri nedeniyle sokaklar çocuklara kaldı. Kar yağışına şaşıran minikler, yağışın devam etmesini istediklerini söyledi.

KAR SEVİNCİ YAŞADILAR

İzmir’e yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Tire İlçesi’nde kar saat 08.30 sıralarında etkili olmaya başladı. Halen devam eden kar yağışının bir olumsuzluğa neden olmadığı, köy yollarının da ulaşıma açık olduğu belirtildi.

ŞİRİNCE YOLU KAPANDI

Selçuk’ta saat 07.00 sıralarında başlayan kar yağışı 11.00’da yerini yağmura bıraktı. Efes antik kentinde kar yağışına tutulan turistler gezilerini yağış altında sürdürdü. Selçuk’a bağlı turistik Şirince Köyü’nün yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Karayollarına bağlı ekiplerin kar küreme araçları köyün yolunu açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Bülbül Dağı’ndaki Meryem Ana Evi’ne de ulaşım sağlanamıyor, ekipler yolun açılabilmesi için aralıksız çalışıyor.