Ak Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İl Başkanı seçildiğinde kendisini ziyarete gelen CHP İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı makamında ziyaret etti. CHP ve Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı ziyaret samimi bir ortamda geçti. Her iki başkan da bir günlüğüne gündemdeki siyasi gündem ve tartışmalara girmek istemediklerini söyledi.

CHP İl Başkanı Ali Engin, ziyarete memnun olduğunu belirterek, “Ömer Bey’i İl Başkanı olduktan sonra tanıdım. Gerçekten uzlaşmacı, pozitif, siyasete çok olumlu katkıda bulunacak olan bir siyasetçi. Umuyorum ki önümüzdeki günlerde iki büyük parti olarak kentimize, ülkemize hizmet ederiz. Siyaseti bir çatışma, didişme alanı değil, kentimize ve ülkemize hizmet etme aracı olarak görüyoruz. İzmir demokrasi açısından ülkemize örnektir. Demokrasinin geliştirilmesi ve içselleştirilmesi konusunda örnek olmaya devam edeceğiz. Topluma da siyaset yoluyla bu mesajı sürekli iletmek lazım. Enerjimizi cumhuriyet tarihi boyunca hep iç mücadelelere kaydırdık. Artık ortak akılla ülkemizin temel sorunları ile ilgili uzlaşmak gerekiyor. Biz 89 yıllık bir partiyiz. Ülkeyi kuran partiyiz. Türkiye’de adaletsizliğe, hukuksuzluğa karşı mücadeleye devam edeceğiz. AK Parti de 10 yıldır ülkeye hizmet ediyor. İnşallah hep beraber demokrasimize katkıda bulunmaya devam ederiz” dedi.

SİYASETE NEZAKET MOLASI

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise “Bu hem bir iade-i ziyaret hem de bayramlaşmadır. Cumhuriyeti kuran CHP ile ülkeyi yöneten AK Parti’nin iki il başkanı birlikte siyasete nazekat molası verelim istedik. İnşşallah bu tür ziyaretlerimiz, karşılıklı fikir alışverişlerimiz devam edecek. Biz de uzlaşmanın, diyaloğun karışlıklı samimiyetin oluşması noktasında İzmir’in farklı bir yerde olduğunu düşünüyoruz. İzmir’in hoşgörü kenti, diyaloglar şehri olduğunu ve Türkiye’de birçok şeyin ilk kez İzmir’de olduğu gerçeğinden hareketle birbirimizle daha sık görüşmeyi arzu ediyoruz” dedi. Akay, siyasetin de bir anlamda nezaket olduğunu, CHP İl Başkanı Engin ile birlikte nezaket kuralları içinde siyaset yapmak istedilerini, bunun da partilere ve kurumlara örnek olmasını istedi. CHP’li Engin ve Ak Parti'li Akay, el ele sıkışıp birbirlerine sarılarak basın mensuplarına dostluk pozu verdi.