Organize Suç örgütü kurarak özellikle Karşıyaka Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir grubun bulunduğu ihbarları üzerine Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin yaklaşık 1.5 yıl süren takibi ardından elebaşılığını avukat D.A. ve amcası CHP Karşıyaka İlçe Başkanı A.A.'nın yaptığı iddia edilen suç örgütünün elemanlarının kimlikleri tespit edildi. Şüphelilerin karıştıkları suçlarla ilgili araştırmaların da tamamlanmasıyla İzmir, Bursa ve İstanbul’da 50 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda Avukat D.A.’ın yanı sıra avukatlar A.D.C.T., B.A., futbolcu menejeri M.Ö., oto galerisi sahibi C.S., Karşıyaka Belediyesi’nde müdür S.K.’nin de aralarında bulunduğu 23 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınanların sayısının 31’e çıkacağı bildirildi.

Bu arada hakkında gözaltı kararı bulunan CHP İlçe Başkanı A.A.’nın evinde bulunamadığı ve aranmaya başlandığı, özel güvenlikli sitede oturan Avukat D.A.’nın ise, polislerin içeri girmesinin ardından binanın çatısında gizlendiği yerde bulanarak gözaltına alındığı ifade edildi.

SAHTE EVRAKLARLA DOLANDIRICILIK YAPMIŞLAR

Avukat D.A.’ın kendisine başvuran mağdur kişilere sahte evraklar imzalattıktan sonra onları borçlandırarak işyerlerini ele geçirdiği, ayrıca yine bir cinayet olayında akrabası H.A.’nın cezaevine girmemesi için başka bir kişiyi zanlı gibi polise giderek suçu üstlenmesini sağladığı ileri sürüldü.

Şüphelilerin Alsancak semtinde başkasına ait işyerini sahte evrak düzenleyerek işadamına 1 milyon 800 bin TL karşılığında satmak için anlaşıp parayı aldıkları, ancak tapu işlemlerini yapamadıkları öne sürüldü. Şüphelilerin, Karşıyaka’da ölen bir kişinin 1 milyon 200 bin TL’lik mal varlığını da, yine sahte belgelerle üzerlerine aldıkları iddia edildi.

ASKERİ İHALELERE FESAT KARIŞTIRMIŞLAR

Taşımacılık şirketleri de bulunan şüphelilerin özellikle askeri personelin taşınması için açılan ihalelere katıldıkları ve burada da çeşitli usulsüzlüklere karıştıkları iddia edildi. Suç örgütü üyelerinin, bu ihalelere katılan diğer firmaları para vererek ya da tehdit ederek çekilmelerini sağladıkları iddiasının araştırıldığı bildirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin ayrıca, tanınmış bir restoranı ele geçirmek için orada kavga çıkardıkları, çalışanları yaraladıkları, rüşvet vererek bilirkişi raporlarını istedikleri gibi yazılmasını sağladıkları, kendilerinden şikayetçi olan H.K.’yi, şikayetinden vazgeçirmek için silahla yaraladıkları, işadamı K.G.’ye zorla senet imzalattıkları, işadamı S.K.’yi tehdit ettikleri, kendilerinden alacaklı olan bir kişiyi ise sahte belgelerle borçlandırdıktan sonra cezaevine girmesini sağladıkları da ileri sürüldü.

SİYASİ NÜFUZUNU KULLANMIŞ

Bu arada polisin yakalamak için her yerde aradığı ve gidebileceği yerlere operasyon düzenlediği CHP Karşıyaka İlçe Başkanı A.A.’nın ise, siyasi nüfuzunu kullanarak işyerlerine ruhsat çıkardığı, ihaleler için aracı olduğu ileri sürüldü. Toplam 36 kişinin şikayetçi olduğu zanlıların, 25 ayrı olaya karıştıkları belirtildi.

PARA VE MALLARINA EL KONULDU

Şüphelilerin bankalardaki yaklaşık 3.5 milyon TL paraları ile çok sayıda lüks araba ve işeri, ev gibi gayrimenkule de el konuldu. Zanlıların sorgularına başlandığı alınacak olan yeni bilgiler doğrultusunda gözaltı sayısında artış da olabileceği bildirildi.