Mete Atilla Kırdar, Bahattin Yadoğlu'nun mağdur, Cevahir Cem Kiraz ve Kazım Murat Aydın'ın şikayeçi olduğu dava öncesi, İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl Mayıs ve Kasım aylarında, Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik iki ayrı operasyon gerçekleştirmişti. Tarihi davanın geçen Nisan'da, İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmasında, 22 tutuklu sanıktan Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey ile Grand Plaza Eski Müdürü Muharrem Derbentoğulları'nın tahliyesine karar verilmiş, daha sonra da iki organizatör de ara karar ile cezaevinden salıverilmişti.

Temmuz ayındaki ikinci duruşmada ise tutuklu yargılanan 18 sanıktan, Genel Sekreter Pervin Şenel Genç dışındaki tüm sanıklar tahliye edildi. Mahkeme heyeti, İZENERJİ Genel Müdürü Ali Sabuktay, Büyükşehir Şirketler Genel Koordinatörü Hilmi Özen, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Selçuk Savcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar, organizatör Ata Karakaş, Ömer Devrim Ergin, Hakan Say'ı ev hapsi koşuluyla tahliye etti. Tek tutuklu sanık Pervin Şenel Genç de ara kararla, ev hapsi şartıyla daha sonra tahliye edildi.

EV HAPSİNDEKİLERE TEBLİGAT

CHP'li izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 397 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı 130 sanıklı davanın üçüncü duruşması, bugün saat 14.00 sıralarında başladı. Davanın, haklarında ev hapsi kararı bulunan 8 sanığı, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü yetkililerinin telefonla yaptığı tebligatın ardından, kendileri adliyeye geldi. Bazı tutuksuz sanıklar, eşleriyle elele adliye binasına girdi. Tutuklu sanığın kalmadığı davanın duruşmasından 30 dakika önce, Narlıdere Belediye Başkanı CHP'li Abdül Batur ile birlikte adliyeye gelen Başkan Kocaoğlu ise CHP İzmir Kadın Kolları üyesi bir grup tarafından alkışlarla karşılandı. CHP'lilerin, Başkan Kocaoğlu'nun bir süre önce yaptığı, "Adliyeye gelmeyin" çağrısına genel olarak uydukları gözlendi.



TT,BK,UB(AÖ/SS)