Geçen yıl mayıs ve kasım aylarında polisin gerçekleştirdiği operasyonlarla ilgili, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun aralarında bulunduğu 2'si aranan, 2'si başka suçtan tutuklu olmak üzere toplam 23'ü tutuklu 130 sanığın yargılandığı davanın ikinci günkü duruşması, bugün saat 09.00'da İzmir Özel Yetkili 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

ADLİYE ÇEVRESİNDE SESSİZLİK

İlk günkü geniş güvenlik önlemleri yine uygulanırken, dün protestolarıyla desteklerini mitinge çeviren kalabalığın yerini bugün sessizlik aldı. Sabah saatlerinde adliye çevresinde herhangi bir eylemci gruba rastlanmadı.

Davanın bir numaralı sanığı, tutuksuz olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu da, saat 09.00 sıralarında adliyeye geldi. Başkan Kocaoğlu, basın mensuplarının beklediği C Blok'ta bulunan adliye girişi yerine, protokol kapısından içeri girdi. Başkan Kocaoğlu, duruşma salonuna gitmeden önce adliye binası içerisinde bulunan İzmir Barosu'na gitti. Burada Baro Başkanı Sema Pekdaş'ın odasında bir süre dinlenen Başkan Kocaoğlu'nun elinde tuttuğu, içinde savunmasının olduğu çanta dikkat çekti. Eşi Türkegül Kocaoğlu ile birlikte duruşma salonuna giden Kocaoğlu'nun oldukça neşeli olduğu görüldü. Başkan Kocaoğlu açıklama yapmadı.

TÜM TUTUKLU SANIKLAR GELDİ

İkinci günkü duruşmaya, tüm tutuklu sanıklar ile aralarında Başkan Kocaoğlu'nun da bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar, avukatlar ve sanık yakınları katıldı. Duruşma salonunda, tutuklular ile yakınları bir süre özlem giderdi. İlk gün, CHP Genel Başkan Yardımcısı düzeyinde takip edilen duruşmanın bugünkü oturumuna sadece bazı milletvekilleri ile ilçe belediye başkanları katıldı.

Duruşmada, Başkan Kocaoğlu, dün yarım kalan savunmasına tekrar başladı. Başkan Kocaoğlu, "Bugüne kadar 1 lira vergi kaçırmadım. İzmir Büyükşehir Belediyesi 20 bin kişilik bir aile. Bu aile İzmir'e hizmet ediyor. 52 vergi denetçisinin 8 bilirkişi raporu doğrultusunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi suç örgütü oldu. Bunları kabul etmiyorum" dedi.

MAHKEME HEYETİ DIŞARI ÇIKTI

Kocaoğlu'nun savunma yaptığı sırada Mahkeme Başkanı Cahit Kargı'nın iki kez cep telefonu çaldı. Duruşmayı izleyen CHP'li bazı milletvekilleri kendilerine telefonlarının kapattırıldığını belirterek bu durumu eleştirdi. Bir süre sonra da mahkeme başkanı ve üye hakimlerden oluşan heyet dışarı çıktı. Salondakiler hakimleri beklemeye başladı.