İtfaiye eri 24 yaşındaki Yalçın Çelik, aynı yaştaki 7 yıllık aşkı Nafiye Acar ile evlenme kararı aldı. İtfaiye erinin düğünü, özel izinle Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın bahçesinde yapıldı. Davetlilerin yerini almasının ardından gelin ve damat nikah masasının başına geçti. Nikahı kıyacak olan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Özen, Nafiye Acar'a "Evlenmeyi istiyor musun?" diye sordu. Gelinin "Evet" yanıtı ardından bu kez aynı soru Yalçın Çelik'e yöneltildi. Bu sırada çalan alarm ile Yalçın Çelik, gelinin ve davetlilerin şaşkın bakışları arasında masadan kalkarak itfaiye aracına bindi. Bayram Özen'in "Görüyor musun başımıza geleni, gelin burada evlenemeden kaldı. Ağlıyor musun yoksa kızım" sözleri Acar'ın şaşkınlığını bir kat daha artırırken, davetliler kahkahayla güldü.

Yaklaşık 10 dakika sonra itfaiye aracıyla tören alanına dönen Çelik, koşarak nikah masasına oturdu. Bayram Özen'in soruyu yinelemesi üzerine "Evet" yanıtını veren Çelik, nikah masasından şaka yapmak amacıyla ayrıldığını belirterek, eşine sarılıp gönlünü aldı. Bayram Özen çiftin nikahlarını kıyarak evlilik cüzdanlarını verdi.

"EVET" DEMEDEN KAÇTI

İtfaiye eriyle evlenmenin zorluklarını daha ilk gün öğrendiğini belirten Nafiye Yalçın, "Nikah memuru bana evlenmek isteyip istemediğimi sordu. Sonra eşime soru geldi. Bir anda sirenler çaldı. Eşim kalkıp gitti. Bir an kalkıp gitmek istedim. Ailemin tepkisine baktım. Onlar da gülüyordu. Nikah memuru hiç susmadı. 10 dakika sonra yanıma geldi ve yerine oturdu" dedi. Yalçın Çelik ise “Bizim planımız değildi. Arkadaşlarım 5-10 dakika önce bana haber verdi. Zil çalınca ilk kez panikledim. Bu bizim meslek hastalığımız. Şakayı bildiğim halde şaşırdım. Ama kalkarak damatlıkla araca binmenin şaşkınlığını da üzerimden atarak yerime oturdum. Normalde sıkışmalı kaza haberi verilmişti. Biz bu araçla birçok kurtarma operasyonuna katılmıştık. Böyle bir anıya da vesile oldu" diye konuştu.